Fırıncılara 'hijyen kursu'

Karabük Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği Başkanlığının ev sahipliğinde, Fırıncılar Federasyonu ve Tarım Müdürlüğünün katkıları ile fırıncılara hijyen kursu verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 18:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleşen kursa Karabük Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği Başkanı Nurettin Tümen, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Recep Kaya, Safranbolu Esnaf Odaları Başkanı Muammer Dumaner ile Karabük, Safranbolu, Eskipazar, Yenice, Ovacık ve Eflani ilçelerindeki fırıncılar katıldı.

Eğitim öncesi bir konuşma yapan Karabük Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği Başkanı Nurettin Tümen, amaçlarının fırıncılara bir şeyler öğretmek ve sertifika ile belge sahibi yapmak olduğunu belirterek, ?Fırıncılar Federasyonumuz ve Tarım Müdürlüğümüzün yetkilileri sizlere ekmek üretiminde uyuması gereken hijyenlerle ilgili gerekli bilgileri verecekler. Eğitim sonrası yapılacak olan imtihandan sonrada sizler inşallah hijyen sertifikası alacaksınız. Belki bu arkadaşlarınız bunu bilmeyebilir farkında olmayabilirler çok değerli bir belge şuanda alacağınız belge. Ustalık belgesi satış elemanlığı belgesi denildiğinde piyasada sizler duyuyorsunuz, bir kantincinin belgesini bulmak mümkün mü? Kaldı ki siz halkımızın direk ilgilendirdiği ve hijyenik konuların en üst safhada olduğu bir gıda maddeleriyle uğraşan bir meslektaşlarımız sınız sizin böyle bir belge sahibi olmanız ileride çok şeyi şuanda gidermiş olacaksınız.Almayan arkadaşlarınızda bu belgenin değerini sizden anlayacaklardır belki gönül arzu etmez ama bir cezayla karşılaştıklarında bu belgeyi o zaman hatırlayacaklardır ama biz elimizden geldiği kadarıyla esnaf odaları birliği başkanlığı ve Safranbolu esnaf odamızın da büyük katkıları da büyük? dedi.

Konuşmaların ardından İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince fırıncılara hijyen konusunda eğitim verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber