Güzelçamlı, doğaseverlerin yürüyüş alanı oldu

Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı beldesi, son yıllarda Güzelçamlı Belediyesi ve Güzelçamlı Kültür ve Turizm Derneği'nin ortaklaşa çalışmalarıyla Ege Bölgesi'nin en önemli yürüyüş parkurlarından biri oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güzelçamlı ve Dilek Yarımadası Milli Parkı içerisindeki birbirinden güzel yürüyüş parkurlarını tercih eden yürüyüş grupları her geçen gün artıyor. Son olarak İzmir Dokuz Eylül Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (DEDAK) 150 doğasever ile beldedeki Balderesi ve Tek Çam parkurunda yürüdüler. Demokrasi Meydanı'nda toplanan DEDAK üyelerini Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel karşıladı ve tüm grup üyelerine Güzelçamlı tanıtım kitabı ve broşürlerinden dağıtıldı. Demokrasi Meydanı'nda yarım saat alışveriş yapıp ve çay kahve içen DEDAK üyeleri, daha sonra belde içerisinden geçerek yürüyüşlerine başladı.

Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, Güzelçamlı ve Dilek Yarımadası Milli Parkı içerisinde 28 adet parkur belirlendiğini ve hiçbir parkurun birbiriyle kesişmediğini belirtti. Yüksel, 28 ayrı grubun aynı anda ve birbirleri ile hiç karşılaşmadan, kesişmeden Güzelçamlı'daki yürüyüş parkurlarında yürüyebildiğini, bu zenginliğin başka hiçbir yerde olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber