Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

Osmaniye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMM) Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu, işletmelerin yeni Türk Ticaret Kanunu'na uyumlu hale getirilebilmesi için yasanın ilgili tebliğ ve yönetmeliklerin biran önce yayınlanması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD ) Osmaniye Şubesi'nde, temmuz ayından itibaren kademeli olarak yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Mustafa Fettahlıoğlu, işadamlarının 1 Temmuz'dan sonra muhasebecileri ile daha yakın olmak zorunda kalacaklarını ifade etti. Muhasebecileri de zorlu bir sürecin beklediğini aktaran Fettahlıoğlu, ?Yasanın, özellikle hapis cezası içeren bölümlerinin yeniden gözden geçirilerek düzeltilmesi gerekiyor. İşletmelerin bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesini içeren maddesi firmaların büyüklüklerine göre düzeltilmeli. Şahıs ve sermaye şirketleri yasayla birlikte bazı yükümlülükleri yerine getirmek zorunda olacak. Bunlar da işletmelere artı mali yük getirecek. Yakın bir zamanda yeni kanunun sakıncalı maddelerinin değişmesini bekliyoruz.? diye konuştu.

Konferansın ev sahipliğini yapan TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Özkardeş ise işadamları derneklerine üyelikleri bulunmayanların devletin verdiği desteklerden haberi olmadığını kaydetti. KOBİ'ler için başta KOSGEB olmak üzere birçok kurumun önemli desteklerinin olduğunu aktaran Özkardeş, ?Ne yazık ki bunlardan haberi olmayan işletmeler imkânlardan faydalanamıyor. İşte bizler bunun için varız. Bu toplantıyı da işletmelerin yasanın getirdiği yeniliklerden haberdar olmalarını sağlamak ve değişikliklere kendilerini hazırlamaları için düzenledik.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber