Özel öğrencilerden muhteşem Sema gösterisi

Toplumu engellilere karşı duyarlı hale getirmek, engellilerin topluma adaptasyonunu sağlamak amacıyla düzenlenen şenlikte özel öğrencilerin sunduğu Sema gösterisi büyük beğeni topladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda yapılan Özel Eğitim Şenliği'nde öğrenciler birbirinden ilginç görüntüler sahneledi. Özel öğrenciler şenlikte, aileleri ve salonu dolduran misafirlere muhteşem bir görsel ziyafet sundu. Özel Eğitim Şenliği'ne Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğretmenler, aileleri ve engelli öğrenciler katıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile özel eğitim okulları ortaklığında her yıl mayıs ayının sonunda düzenlenen Özel Eğitim Şenliği bu yılda büyük bir coşkuya sahne oldu. Şenliği hazırlayıp sunan engelli öğrenciler hem kendileri doyasıya eğlendi, hem de imkan verildiğinde neleri yapabildiklerini kanıtladı.

Nilüfer Mitat Enç İlköğretim Okulu ve İş Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan Dans gösterisi ile başlayan şenlik, roman dansı ile devam etti. Roman dansını bildik Roman vatandaşlara taş çıkartırcasına sahneleyen özel öğrencilere salonda bulunan bazı vatandaşlar ve öğrenciler de eşlik etti.

Ardından sahne alan Nilüfer İpek Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi özel öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulan Sema gösterisi salonda muhteşem bir görsel şölene dönüştü. Sema gösterisi ile salonda bulunanlardan yoğun alkış alan özel öğrenciler gösteri sonunda izleyenleri selamlayıp sahneden ayrıldı. Özel Eğitim Şenliği daha sonra çeşitli gösterilerle devam etti.

?BURSA'DA ÖZEL EĞİTİMDE SIRA OLMAYAN TEK İL?

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede; ?Bursa'daki tüm özel eğitim okullarındaki bir yıllık çalışmaları hem velilerin görmesi hem de öğrencilerin kendilerini ispat etmesini göstermek için bu şenliği düzenliyoruz. Ayrıca tüm Bursa'da özel eğitime yönelik bir farkındalık oluşturup imkan verildiğinde neler yapabildiklerini göstermek için şenlikleri düzenliyoruz. Gerçekten güzel faaliyetler ortaya çıktı. Bursa bu konuda çok başarılı özel eğitime yönelik çalışmalarımız fevkalade devam ediyor.? dedi.

Toplumun yüzde 2'sinin özel eğitime ihtiyaç duyduğuna dikkat çeken Gülsar, ?Bursa, özel eğitimde sırada olmayan istek il. Bunda da hayırseverlerin katkısı çok büyük. Hayırseverlerin katkısı ile çok sayıda okul yaptık Bursa'da.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber