Hasta Hakları Aktivistleri Derneği'nden Başbakan'a destek

Hasta Hakları Aktvistleri Derneği Bursa Temsilcisi Takyettin Karakaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj ve sezaryenle ilgili açıklamalarına destek verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Takyettin Karakaya, yaptığı yazılı açıklamada, neslin muhafazası açısından hem kürtajın hem de gereksiz yere yapılan sezaryenlerin karşısında olduklarını belirtti. Dernek olarak özellikle sezaryenle doğum konusunu sürekli gündemde tutmaya çalıştıklarını vurgulayan Karakaya, Başbakan Erdoğan'ın konuyu gündeme getirmesinden büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Karakaya, şunları kaydetti: ?Sırf maddi kaygılar sebebiyle normal doğum yaptırmayan hastane ve doktorların bu konuda ciddi bir şekilde uyarılmalarının zamanının geldiğine inanıyoruz artık. Çok ekstrem durumlarda ancak başvurulması gereken sezaryenle doğumu neredeyse normal hale getiren kişi ve kurumların Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarından tedirginlik duymalarını da ibretle seyrediyoruz. Kürtajın da nesli azaltmak kısırlaştırmak gibi amaçlara hizmet ettiğine inanıyor ve acil vakalar haricinde mutlaka önlem alınması gerektiğine inanıyoruz. Dernek olarak Başbakanın kürtaj ve sezaryenle doğum ile ilgili sözlerinin sonun kadar arkasında olduğumuzu belirtiriz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber