İlköğretim okulu öğrencileri müzik eşliğinde iyi derecede İngilizce öğrendi

Hatay'ın Erzin ilçesinde faaliyet gösteren Şükrüpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, karaoke müzik sistemini kullanarak eğlenceli şekilde İngilizcelerini geliştiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngilizce öğretmenleri ve karaoke müzik sistemi sayesinde kısa sürede iyi derecede İngilizce öğrenen öğrenciler, yeni bir proje hazırladı. 30 öğrencinin yer aldığı ?Bana Bir Mikrofon Yeter' çalışması, Türkiye genelinde yapılan ve 34 kurumun gittiği 'Avrupa Dil Ödülü' (ADÖ) projesinde yarışmaya hak kazanarak, büyük bir başarı elde etti.

Erzin Şükrüpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, 1999 yılından bu yana Avrupa'da yeni ve başarılı dil öğretme ve öğrenme uygulamalarına verilen Avrupa Dil Ödülü Projesi'nde yarışmaya hak kazandı. Avrupa Dil Ödülü Yarışması'na Hatay'dan katılmayı başaran tek okul olan Şükrüpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, içerik değerlendirme bölümünü geçerek saha ziyaretine kaldı. Büyük bir başarı elde eden öğrenciler, okulun ismini, aralarında askeri okul, tanınmış üniversiteler ve özel okulların da bulunduğu 34 kurumun arasına yazmayı başardı.

İNGİLİZCE'YE OLAN MERAKLARI ÖĞRENCİLERİ BAŞARIYA GÖTÜRDÜ

Yapancı dile olan merakları ile bilinen bir grup öğrenci, bu konuda yardımcı olması için İngilizce öğretmenleri Erdim Koç'tan yardım istedi. Öğrencilerin bu isteğini okul yönetimine ileten Koç, öğrencilere özel bir sınıf sağlanmasına vesile oldu. Öğrencilere İngilizce'yi pratik olarak öğretmenin yanında, bilgisayar ve interneti kullanarak onlara bir müzik sistemi olan Karaoke programını öğreten Erdim Koç, öğrencilerin eğlenceli bir şekilde kısa bir sürede İngilizce öğrenmelerini sağladı. İngilizce'yi iyi derecede öğrenen öğrenciler bunu proje haline getirdi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın (Ulusal Ajans) bir yarışma başlattığını öğrenen öğrenciler, öğretmenleri eşiğinde 'Bana Bir Mikrofon Yeter' çalışmasını yaparak, 'Avrupa Dil Ödülü' (ADÖ) projesine başvurdu. Öğrencilerin başvuruları bir çok projeyi geride bırakarak, değerlendirme bölümünü geçip saha ziyaretine kaldı. Saha ziyareti için Erzin'e gelen Ulusal Ajansın jüri üyeleri; Dil Bilimci Prof. Dr. Güray König, Prof. Dr. Özcan Demirel ve Ulusal Ajans uzmanı Abdullah Şahin, öğrencilerin, Karaoke eşliğinde söyledikleri İngilizce parçalar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Projeye yaklaşık 1 yıldan beri hazırlandıklarını belirten Şükrüpaşa İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Erdim Koç, "Okulumuz, Avrupa Komisyonu'nun en prestijli dil ödülü olarak kabul edilen 'Avrupa Dil Ödülü' yarışmasına kabul edilen 34 kurumdan birisiyiz. Ekip olarak ilimizi iyi bir şekilde temsil etmeye çalışacağız. Bu özgüveni de kendimizde görüyoruz." dedi. Öğrencilerin büyük bir iş başardığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Oruz da projede emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber