Sıcak hava geliyor - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; bugün görülecek yağışların ardından hava sıcaklığı artacak, yurt genelinde güneşli bir hava etkili olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların; bugün Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale,Çankırı ve Bilecik çevrelerinde, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Yozgat, Kayseri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, Lokal Su Baskını, Yerel Dolu yağışı, Yıldırım, Yağış anında kısa süreli fırtına, Ulaşımda aksamalar vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir. Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı yönlerden, zamanla Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bugün Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Konya, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale,Çankırı ve Bilecik çevrelerinde, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Yozgat, Kayseri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, Lokal Su Baskını, Yerel Dolu yağışı, Yıldırım, Yağış anında kısa süreli fırtına, Ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksamalar vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerine kadar doğusunun (İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Yalova ve Bilecik) kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bugün öğle saatlerine kadar Bilecik çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu,sabah ilk saatlerde bölge geneli, akşam saatlerine kadar iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bugün öğle saatlerinde Isparta ve Burdur çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Karaman ve Aksaray dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar eskişehir ve konya ile öğle saatlerinden itibaren Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Kayseri çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda öğle saatlerine kadar toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin güney ve doğusunda toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber