Konya, İpek Yolu Şehirleri Federasyonu yönetiminde

Konya, kurulması için yoğun çaba harcadığı İpek Yolu Şehirleri Federasyonu Yönetim Kurulu'na seçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Xi'an, Roma, Kahire, Yeni Delhi gibi dünyanın önemli şehirleri ile birlikte 5 yıllığına yönetime seçilen Konya, İpek Yolu şehirleri arasında dostluk köprüleri kurulması ile ekonomik ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacak.

Tarihi İpek Yolu'nun başlangıç noktası olarak bilinen Çin'in Xi'an şehrinde, 12 ülkeden 20 şehrin katılımıyla düzenlenen toplantıda, 'Sonsuza dek sürecek işbirliği oluşturalım, ortak refahı birlikte tesis edelim' sloganıyla yapılan toplantılarda, Konya Büyükşehir Belediyesi'ni Başkan Vekili Mithat Büyükalim temsil etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, federasyon üyesi yöneticilerin şehirlerini tanıtan sunumlar yaptığı toplantının ardından federasyon yönetiminin seçimi yapıldı. Oy birliği ile karara bağlanan seçim sonucuna göre Konya, 5 yıl süreyle Dünya İpek Yolu Şehirleri Federasyonu yönetimine seçildi. Xi'an şehrinin, başkanlığını üstlendiği federasyonun diğer yönetim kurulu üyeleri ise Yeni Delhi, Roma ve Kahire oldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mithat Büyükalim, Xi'an şehrinin, İpek Yolu'nun başlangıç noktası olması ve Konya'nın kardeş şehri olması açısından kendileri için önemli olduğunu ifade etti. Büyükalim, bir başka ortak noktanın da iki şehrin eski başkent olması olduğunu kaydetti.

Geçen ay Xi'an'dan gelen heyetin, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaretinde, ilk adımları atılan Dünya İpek Yolu Şehirleri Toplantısı, sonuç deklarasyonunun okunmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber