Bakan Dinçer: ?Eğitimin olduğu yerde anarşi olmaz'

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı ile ortak düzenledikleri ?Mutlu Aile, Mutlu Türkiye' pilot proje çalışması kapsamında Şereflikoçhisar'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

??Aile Eğitimi ve Danışmanlık Merkezi''projesinin son toplantısına katılan Dinçer, gelişmiş toplumların eğitim düzeyleri üzerinde durdu. Dinçer, "Burada çok güzel şeyler yapıyorsunuz. Dünyadaki gelişmelere baktığımızda bir toplum için eğitim vazgeçilmez bir konuma gelmiştir. Hayat boyu öğrenme ve öğretme tüm toplumlarda giderek gelişiyor. Dünya ortalamasına baktığımızda hayat boyu öğrenme yüzde 15 oranında yer alıyor. Pek çok ülkede bu oran yüzde 8'e tekabül ediyor. Mutlu aile güçlü Türkiye tüm bireyleri esas alan ve bireylerin beceri ve kabiliyetlerini öne çıkaran dünyada rekabet ortamı yapan bir eğitimi hayal ediyoruz." dedi.

Eğitim düzeyi iyi olan bir yerde anarşinin olmadığını söylen Bakan Dinçer, "Toplum olarak baktığımızda toplumun çizgisi mutlu bir aile ile olur. Eğer güçlü bir aile varsa, sağlam ve bir köprü üzerine kurulan bir aile varsa o aile ile oluşan bir ülke daha güçlü olur. Nerede dışarıda kalmış, suça bulaşmış veya birkaç çıkar peşinde olan kişilerin mağduru haline gelmiş bir çocuk görürseniz, bunların hepsi boşanmış olan ailelerdendir. Kimsenin bu çocuklarımıza bu kötülüğü yapmaya hakkı yok. Toplum olarak aileleri güçlendirmek bizim vazifemiz. Çocuklarımızın geleceği için bu çok önemli. Aile içi şiddet, alkol ve son dönemlerdeki teknolojik bağımlılık varsa o ailede huzur kalmıyor. Eğer bir toplumun eğitim düzeyi iyi ise o toplumda anarşi olmaz. Asayış problemi yoksulluk, gelir dağılımında adaletsizlik olmaz, insanlar iş bulma konusunda sıkıntı yaşamazlar." diye konuştu.

"Okullar Hayat Bulsun" projesi hakkında da bilgi veren Dinçer, "Sadece okul çağındaki çocuklara değil herkese eğitim vermek zorundayız. 'Okullar Hayat Bulsun' projesi ile herkese eğitimi götürmek istiyoruz. Okul bahçelerini griye değil, yeşile çevirin. Okullar bulunduğu mahallenin hayatı olsun.''

Bazı yerlerin mağduriyet bölgesi olarak kabul edilmesine de tepki gösteren Bakan Dinçer, hizmetlerin adaletli bir şekilde her yere götürüldüğünü belirterek, Şereflikoçhisar'a ücretli öğretmelerin atanmasının bu ilçeye mahsus bir uygulama olmadığını söyledi. Dinçer, "Elimizden geldiğince ücretli öğretmen meselesini kapatacağız." dedi.

Bakan Dinçer daha sonra Türkiye'de ikinci olan Aile Destek Servisi ile ilk olan Öğretmen Destek Servisi'nin açılışlarını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber