Dinçer: Aileleri güçlendirmek ve onları mutlu hale getirmek zorundayız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarp Özer - Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''Toplum olarak el birliğiyle aileleri güçlendirmek ve onları mutlu hale getirmek zorundayız'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Şereflikoçhisar Belediyesince yürütülen ''Mutlu Aile, Mutlu Türkiye'' pilot projesinin kapanış töreni ilçedeki bir düğün salonunda yapıldı.

Törendeki konuşmasına toplantıya katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek başlayan Bakan Dinçer, ilçede önemli ve anlamlı bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

Eğitimin toplumlar için öneminin giderek artığını belirten Dinçer, bilginin nasıl alındığı değil, bunların niteliğinin öne çıktığını söyledi. Öğrenim sürecinden çok, sonuçların önemli olduğunu dile getiren Dinçer, hayat boyu öğrenme felsefesinin giderek tüm toplumlarda daha fazla yer etmeye başladığını bildirdi.

Hayat boyu öğrenmede alınan eğitim oranının dünya genelinde yüzde 15 olduğunu söyleyen Dinçer, ''Pek çok ülkede, buna geri kalmış ülkeleri de dahil etseniz yüzde 8'e varan bir oran söz konusu. Bizde ise yüzde 2-2,5'' diye konuştu.

İlçede yapılan pilot projeyle mutlu ailelerin esas alınmasının önemli olduğunu belirten Dinçer, toplumun çekirdeğini ailelerin oluşturduğunu söyledi.

Sağlam ve sağlıklı bir yapı üzerine kurulan ailelerde oluşan bilgilerin daha güçlü olduğunu dile getiren Dinçer, şunları kaydetti:

''Gazetelerdeki haberlere dikkat edin, ayrıntılı bir gözle bakın. Nerede dışarıda kalmış bir çocuk, dışlanmış bir insan, suça bulaşmış birisi veya birtakım çıkar çevrelerinin mağduru haline gelmiş kadınlarımız, kızlarımız, erkeklerimiz varsa, pek çoğu boşanmış ailelerden çıkar. Hiç kimsenin bu çocuklarımıza böylesine bir kötülük yapma hakkı yok. Ama daha da önemlisi bizler toplum olarak el birliğiyle aileleri güçlendirmek ve onları mutlu hale getirmek zorundayız. Çocuklarımızın mutluluğu için bu çok önemli. Aile içi şiddet varsa, alkol, uyuşturucu bağımlılığı varsa, bireyde son zamanlarda teknolojik bağımlılık da artmaya başlamışsa o ailede huzur kalmıyor. İşsizlik varsa o ailede huzur kalmıyor. Toplumun sadece aile içinde değil, toplumun da kendisinin sağlık ve huzuru için eğitim anlamada önemli bir şarttır. Eğer biliyorsak birtakım şeyleri, biz o sorunları yaşamıyoruz. Eğer bir toplumun eğitim düzeyi iyiyse o toplumda asla anarşi olmaz, asayiş problemi olmaz, yoksulluk olmaz. Gelir dağılımında adaletsizlik olmaz. Bir toplumda eğitim iyiyse ekonomik gelişme vardır. Gelir dağılımında bir adalet söz konusudur. İnsanlar iş bulma konusunda sıkıntı yaşamazlar. Öyleyse biz elimizden geldiğince sadece okul çağındaki çocuklarımıza değil her kademesine eğitim yapmalıyız.''

Okullar Hayat Olsun Projesi hakkında da bilgi veren Bakan Dinçer, okulların kapılarının ailelere ve mahalle sakinlerine de açıldığını hatırlattı. Belediyelerin de ihtiyaçları kapsamında okulların imkanlarını kullanabileceğini söyleyen Dinçer, çocukların da sokak yerine okul bahçelerinde oynayabileceğini söyledi. Okulların spor salonlarının da mahalle sakinleri tarafından kullanılmasını amaçladıklarını söyleyen Dinçer, okulların bulundukları mahallelerin hayatı olmasını istediklerini de kaydetti.

-Diğer konuşmacılar-

AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel de mutluluğun temelini aileden geçtiğini söyledi. Özellikle annelerin iyi yetiştirilmesinin önemine değinen Güzel, ''Mutlu aileler sayesinde mutlu Türkiye'ye ulaşacağımıza inanıyorum'' dedi.

Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ise proje kapsamında yapılan çalışmalarla, ilçedeki eğitim yatırımları konusunda bilgi verdi.

İlçe Kaymakamı Hasan Kürklü de Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) göre ilçelerinin iyi bir başarı ortalaması olduğunu belirtti.

Hayat boyu öğretime katılma oranının Şereflikoçhisar'da Türkiye genelinden fazla olduğunu ifade eden Kürklü, söz konusu projenin ilçelerinde uygulanmasını da önemli olarak nitelendirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Dinçer, ilçede bulunan Aile Danışma Merkezi ile Öğretmen Destek Servisi'ni ziyaret etti.

Proje kapsamında ilçe genelinde bin 325 öğretmen, 63 idareci, 2 bin 325 öğrenci, bin 135 aile 105 engelli birey ailesi, 17 muhtar, 28 din görevlisine aile eğitimi, aile içi iletişim, aile içi şiddet, okulda şiddet, madde bağımlılığı gibi konularında eğitim verildi. İlçede, Aile Danışma Merkezi ve Öğretmen Destek Servisi de açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber