68'liler Derneği, Gölbaşı'nda 68 kuşağını andı

68'liler Derneği, 41 yıl önce Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Yeşilova köyü yakınlarında öldürülen 68 kuşağından Sinan Cemgil, Alpaslan Özdoğan ve Kadir Manga için anma töreni düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

68'liler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yalçıner, törende yaptığı konuşmada, 31 Mayıs 1968'de Yeşilova köyünde yaralandığını hatırlattı. Yalçıner, kendilerinin burada bir sağlık ocağına getirilerek tedavi altına alındıklarını, ancak 3 arkadaşlarının bu çatışmada öldüğünü belirtti. Kendilerinin Türkiye'nin tam bağımsızlığı mücadele ettiklerini ifade eden Yalçıner, şunları kaydetti: ?Bizler Türkiye'nin bağımsızlığı için çaba harcadık. Suçumuz halkı sevmekti. Halkı sevmekten başka, halkın çıkarlarını yüksek tutmaktan başka, halka bağlanmaktan başka suçumuz yoktu. Emperyalizme karşıydık. Amerika, Fransız ve İngiliz'e karşı mücadele ettik. Bağımsızlık mücadelesi Kurtuluş Savaşı'nda başlamıştı, biz sürdürdük. Amerika ile anlaşacak halimiz yoktu. Halka toprak veya doğru düzgün maaş verenlerle anlaşamazdık. İşçi, köylü, esnaf ve memurlar iyi koşullarda yaşasın, iyi koşullarda çalışsın istedik. Malatya'da haşhaşcılarla, Gaziantep'te fıstık işçileriyle, Adana'da toprak isteyen köylülerle mitingler düzenledik.?

Malatya CHP Milletvekili Veli Ağbaba ise yaptığı konuşmada, Sinan Cemgil'in ölümünün 41. yılını anmak için Gölbaşı'na geldiklerini belirterek, bağımsızlığın ve emperyalizmin sembolü olan radar üssünü basmaya giderken burada öldürüldüklerini belirtti. Kendilerinin de Türkiye'yi hedef haline getiren, İsrail'i savunmak için kurulan füze savunma üssü olan Malatya Kürecik'e doğru yola çıkarak orada bir miting yapacaklarını anlatan Ağbaba, mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Anma törenine Malatya CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Atatürkçü Düşünce Derneği Adıyaman Şubesi Başkanı Aslan Palalı, Eğitim Sen Gölbaşı Şubesi Temsilcisi Harun Uçar, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ramazan Vuruşkan, 78'liler Derneği, SES, EMEP, KESK üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber