BJK Taraftarları derneği Lösemili çocukları sevindirdi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 11. Uluslar arası Lösemili Çocuklar (LÖSEV) Haftası kapsamında, Karadeniz Ereğli Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği'nce, Ereğli ve Alaplı'daki lösemi hastası çocuklara yiyecek ikramında bulunuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Ereğli Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan Adik, gazetecilere yaptığı açıklamada, derneğin Kadın Kolları üyelerinin evlerinde hazırladıkları yiyecekleri, dernek lokalinde lösemili çocuklara ve ailelerine ikramda bulunduklarını söyledi.

Adik, her yıl destek verdikleri lösemili çocuklar haftasına bu yıl sponsor olduklarını belirterek, şöyle dedi:

?Önceki senelerde de katkı veriyorduk. Bu yıl ise sponsorları olduk. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzon taraftarları dernekleri olarak tişört, şapka ve yiyeceklerini temin ediyoruz.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, otobüs desteğinde bulundu. Derneğimiz bu işi üzerine alarak görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Bu sayede bir nebze de olsa lösemili kardeşlerimize yardımda bulunuyoruz. Karadeniz Ereğli Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği olarak bundan sonra da tüm LÖSEV etkinliklerinde etkin rol alacağız.?

LÖSEMİ TÜRKİYE'DE VAR

LÖSEV Sosyal Hizmetler Sorumlusu Gülhan Erbil de, her yıl Mayıs'ın son, Haziran'ın da ilk haftasını kapsayan Uluslararası Lösemi Çocuklar Haftası olarak bilindiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

?Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa'da geçtiğimiz günlerde kutlamalarımızı gerçekleştirdik. Türkiye genelinde de tedavisi tamamlanmış çocuklarımız ve aileleriyle birlikte bu coşkuya ortak oluyoruz. Bu haftanın amacı lösemili çocuklar ve ailelerinin yaşadığı sıkıntıları da dile getirmek ve Türkiye'de var olduğunu belli etmektir. Bu anlamda kurum ve kuruluşları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Çağın hastalığı kanser hızla, önlenemez şekilde artıyor. Yerel yönetimlerimizi, yerel halkımızı daha duyarlı ve bilinçli olmaya davet ediyoruz. Bugün de Karadeniz Ereğli Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği, Alaplı ve Ereğli'deki lösemili çocuklarımıza yemek ikramında bulunuyor. Dernek yönetimine ve üyelerine teşekkür ediyoruz.?

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'nun eşi LÖSEV Gönüllü Dilek Çimenoğlu, LÖSEV Zonguldak Temsilcisi Zekir Erkez ile dernek üyelerinin katıldığı etkinlikte, balon ve konfetilerle karşılanan lösemili çocuklara yiyecek ikramında bulunuldu. Çocuklar daha sonra palyaço tiplemeli animatörün gösterileriyle eğlendi.

DİĞER ETKİNLİKLER

Diğer yandan, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdusselam Aksoy ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç'i ziyaret eden LÖSEV heyeti protokol üyelerine çikler verdi.

Günün etkinlikleri kapsamında, Çınaraltından oluşturulan kortej Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Sahil bandındaki Amfi Tiyatro'da bazı okulların etkinliklerini izleyen lösemili çocuklar ile aileleri tarihi Gazi Alemdar Müze Gemisi'ni gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber