70 yabancı öğrenci Orduspor formaları ile yürüyüş yaptı

Türkçe Olimpiyatları için Ordu'ya gelen 70 yabancı öğrenci Orduspor formaları ile yemeğe katılıp, yürüyüşe katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, yabancı öğrenciler üzerinde Orduspor formalarını görünce, "Orduspor'a 70 taraftar kazandırdık." dedi.

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Ordu etkinliğine kurumsal sponsor olunmasını sağlayan Orduspor Kulüp Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen, 70 yabancı öğrenciye forma hediye etti.

Azerbaycan, Belarus, Benin, Bosna-Hersek, Brezilya, Endonezya, Filipinler, Galler, Gürcistan, Irak, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Mısır, Moldova, Norveç, Pakistan, Tacikistan,Tunus'tan gelen 70 öğrenci, Orduspor formalarını giyerek Ordu Valisi Orhan Düzgün tarafından onurlarına verilen yemek ardından ise kortej yürüyüşünde şehir turuna katıldılar.

Türkçe Olimpiyatları için Ordu'ya gelen yapan yabancı öğrenciler, "Orduspor formalarını hepbirlikte giydik. Programa böyle katılıyoruz. Artık bizlerde Ordusporluyuz." dedi.

Bakan Şahin, "Ordu'da bu öğrencilerin olmasından dolayı mutluyum. Öğrencilerimizde Ordusporlu oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Organizasyonun Ordu'da yapılmasının büyük bir gurur olduğunu söyleyen Başkan Türkmen, "Türkçe Olimpiyatları bu yıl 10. kez düzenleniyor. 41 ilde de etkinlik programları var. Bu programlardan birisi Ordu'da yapılıyor. Biz de Orduspor olarak bu organizasyona katkıda bulunuyoruz. Türk olmayan öğrencilerin Türkçe şarkı türkü söyleyip, konuşması oldukça güzel. Fikir olarak da bu organizasyonu destekliyoruz. Böylesine organizasyonlar bizi mutlu ediyor. Orduspor olarak ilk kez bu organizasyonun içinde olan bir futbol kulübü olmaktan dolayı da mutluyuz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber