Dünya Enerji Düzenleme Kongresi, 2015'te İstanbul'da yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 16:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin bir enerji koridoru olarak öneminin artması ve İstanbul'un dünyanın ilk 10 kongre destinasyonu arasında olması İstanbul'u, 2015 Enerji Düzenleme Dünya Forumu (WFER VI) ev sahipliğine taşıdı.İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) ortak çalışması sonucunda alanında en prestijli kongre olan WFER Kongresi'ni İstanbul'un kazandığı bildirildi.

ICVB'den yapılan açıklamaya göre, iki kuruluş birlikte, birçok petrol boru hattının geçtiği ve modern bir İpek Yolu sayılabilecek, Türkiye'nin üzerinde bulunduğu tedarik yollarının varlığı ile Türkiye'nin gelişen önemli bir enerji koridoru olduğunu Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu'nun (ICER) dikkatine sundu.

EPDK, İstanbul'un WFER VI için uygunluğunu savunurken, ICVB İstanbul'un bir kongre şehri olarak cazibesi ve uygunluğuna dikkat çekerek EPDK'nın WFER VI başarısına katkıda bulundu.

Quebec'de yapılan başarılı sunum ardından, adaylığın kazanılma aşamasında Meksiko ve St. Petersburg ile yarışan İstanbul, diğer iki şehrin önüne geçerek kongreyi kazandı.

Başarılı WFER VI 2015 adaylık çalışması kapsamında ICVB, reklam ajansı WordSmith Advertising ile koordineli çalışarak film, sunum, adaylık kitapçığı ve etkileyici teklifler hazırladı.

WFER V Kongresi'nde, ICER karşısında İstanbul'un adaylığını tanıtmak ve lobi yapmak adına EPDK Başkanı Hasan Köktaş, danışmanı Gülefşan Demirbaş ve ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu bir heyet olarak Kanada'nın Quebec şehrine gittiler.

Adaylığın başarısında İstanbul'un en büyük ve prestijli kongrelere ev sahipliği yapabilecek olanaklarda kongre merkezlerinin olması ve şehrin bu şekilde çok daha çekici bir destinasyon haline gelmesi de önemli rol oynadı. Ayrıca 2010'da ''Dünyanın İlk On Kongre Destinasyonu'' listesine 7. olarak giren İstanbmul, ICCA verilerine göre 2011 senesinde ev sahipliği yaptığı kongrelerin artışıyla birlikte ilk on listesindeki yerini pekiştirdi.

İstanbul'un başarısındaki bir diğer önemli etken de dünyanın her yerinden kolaylıkla erişilebilir olması oldu.

ICVB Genel Müdürü Elif Balcı Fisunoğlu, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, bu zaferin İstanbul'un Dünyanın İlk On Kongre Destinasyonu sıralamasındaki yerini sabitleştirdiğinin diğer bir kanıtı olduğunu belirterek, ''İstanbul'un gün geçtikçe dünyanın en prestijli uluslararası kongreleri için artan bir cazibesinin olduğunu görmekten çok mutluyuz'' ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber