Erdoğan'a yumurtalı protesto

Haber Giriş : 24 Haziran 2005 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon'daki açılışı sırasında konuşma yapan Başbakan Erdoğan'ı yumurta atararak protesto eden 1 kişi gözaltına alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da "Karadeniz Uşağı Amerikan Uşağı Olmayacak" sloganıyla protesto edilince taraftarlarından "Tayyip'e Uzanan Eller kırılır" sloganıyla destek gördü.

Başbakan Erdoğan, Trabzon'da Tanjant Yolu açılış töreninde halka hitap ederken, kendisini dinleyen kalabalık içinde bir gruptan "Karadeniz Uşağı Amerikan Uşağı Olmayacak" sloganı atıldı. Bunun üzerine hızla harekete geçen polisler, slogan atanları hareketsiz hale getirerek alandan uzaklaştırdı. Bu sırada alanda bulunan partililer, "Başbakan Tayyip", "Türkiye Seninle Gurur Duyuyor" sloganlarının yanı sıra "Tayyip'e Uzanan Eller kırılır" sloganı da atmaya başladı. Erdoğan, olayları bir süre sessiz izledikten sonra ilk olarak, "Bu ülkeyi provokatörlere kurban etmeyeceğiz" sözleriyle tepki verdi.

Ancak kalabalığın kendisine destek olmak için "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şarkısını söyleyerek, "Tayyip'e Uzanan Eller Kırılır" sloganını sürdürmeleri üzerine Erdoğan da tepkisini sertleştirdi. Erdoğan, "Kırılmasın, kırılmasın, onlar da lazım olacak" dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar 2-3 genç. Bunların zihniyetini iyi biliyoruz.

Biz duygusal davranmayacağız. biz aklı, bilimi, tecrübeyi kullanarak hareket edeceğiz. Bu zihniyet ülkeye birşey kazandırmadı, kazandıramayacaktır da. Akla, bilgiye, tecrübeye saygısı olmayan bir neslin bu ülkeye kazandıracağı birşey yoktur. Onlar da 'Trabzon'da Başbakan konuşuyordu, ben böyle yaptım. Yanlış yapmışım' diyecekler. O günler de gelecek. Bu ülkede özgürlük mücadelesi veren rahmetli Menderes'in yakasına da yapışanlar olmuştu bir zamanlar.

Yakasına yapışanlara 'özgürlük istiyoruz' demişlerdi. O zaman rahmetlinin bir sözü vardı. 'Başbakanın yakasına yapışmaktan daha büyük özgürlük olur mu'" Şunu unutmayalım.

Ben ülkemde gençlerin üniversite koridorları içinde satırlarla birbirlerine saldırdığı bir Türkiye değil masaya oturarak masada fikirlerini tarşılıklı tartıştığı bir Türkiye istiyorum. Bundan 40 sene 30 sene 20 sene önceki gibi bir Türkiye istemiyorum."

ESKİDEN ÜLKEYİ YATARAK YÖNETİYORLARDI


Erdoğan, konuşmasında ülkedeki her adımı yerinde izlediklerini, kendisiyle birlikte bakanlarının dü sürekli adım adım gezdiklerini söyledi. AKP'nin iktidara oturmak için gelmediğini, koştuğunu, Ankara'ya mahkum olmadıklarını kaydeden Erdoğan, "Bazıları koşumuza yetişemiyor. Bazı köşe yazarları 'Başbakan Ankara'ya ne zaman uğrayacak' diye yazıyorlar. Görürsem söylerim. Biz Ankara'ya ne zaman uğrayacağımızı gayet iyi biliyoruz. Artık masadan oturarak yönetme dönemi bitti. Bunların haberi yok. İnternet çağındayız. Dünyanın bir ucundan bir diğeri yönetiliyor.

İhaleler bile böyle yapılıyor. Bunların hiçbir şeyden haberi yok. Bunlar yatar, yattıkları yerden ülke yönetirlerdi" dedi.

Erdoğan, Karadeniz otoyolunu bu yılın sonunda tamamlamayı planladıklarını bildirdi. Erdoğan, duble yollara değinirken de şu ana kadar 5 bin kilometreyi devirdiklerini belirtti. Erdoğan, eğitimde ciddi adımlar attıklarını da ifade etti.

Erdoğan, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu nedeniyle kendisine de tepkili olan Trabzonsporlu vatandaşlarca asılan "Şampiyon Olmamız Engellenemez" yazılı pankarta da gülerek, "Şampiyon olmamız engellenemez diyorlar. Şampiyon oldun da olma mı dedik. Tabii olacaksın" diye tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber