Kazada ölen minik Hatice için mahalle sokağa döküldü

Gaziantep'te kazaların sıkça yaşandığı bir cadde üzerinde meydana gelen son kazada 9 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybedince, mahalleli ve aile sokağa dökülerek yolu trafiğe kapattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te kazaların sıkça yaşandığı bir cadde üzerinde meydana gelen son kazada 9 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybedince, mahalleli ve aile sokağa dökülerek yolu trafiğe kapattı.

Düztepe Mahallesi Şanlı Dere Caddesi'ni sabahın erken saatlerinde trafiğe kapatan öfkeli kalabalık, yetkililerin gelmesini istedi. Yaşanan kazaların önüne geçilmesi için cadde üzerine engellerin konulmasını isteyen kalabalık grup, yetkililerin gelmemesi halinde yolu trafiğe açmayacaklarını söyledi. Yolun trafiğe kapatılması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, öfkeli kalabalığı ikna etmeye çalıştı. Ancak bir türlü ikna olmayan kalabalık grup, çöp konteynırlarını da yola çıkararak araçların geçişine izin vermedi. Cenaze evinden çıkan kadınlar da erkeklerin arkasında yola oturarak trafiği kapattılar. Yetkililere seslerini duyurmaya çalışan kalabalık arasındaki bazı vatandaşlar, ?Bu cadde üzerinde günlük olarak kazalar meydana geliyor. Son olarak 9 yaşındaki kızımızı burada trafiğe kurban verdik. Çocuklarımız evden çıkıp okula veya bakkala giderken korku içinde kalıyor. Caddenin aşağısında ve yukarısına engeller konulmuş. Ancak ne hikmetse bu arada bulunan 500 metrelik yolda hiçbir engel yok. Belediye başkanlarımızı göreve davet ediyoruz. Çocuklarımız artık burada ölmesin? diyerek yetkililerden yardım istedi.

Ekipler kalabalığı ikna edemeyince olay yerine Şahinbey İlçe Emniyet Müdürü Behçet Şüküroğlu geldi. Emniyet Müdürü Şüküroğlu, burada yolu kapatan kalabalık grupla görüşerek, caddedeki sorunun giderilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi. İlçe Emniyet Müdüründen sorunun çözümü için söz alan kalabalık grup, sessizce dağıldı. Yaklaşık 1 saat kapalı kalan yol da yeniden trafiğe açıldı.

Dün akşam saatlerinde yolun karşısına geçmeye çalışan Hatice Yılmaz (9), V.Ç. yönetimindeki 63 FB 845 plakalı otomobilin Şanlı Dere Caddesi üzerinde çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber