Grafiker ve Tasarımcı Elemanı Yetiştirme Projesi'nde 15 kursiyer sertifika aldı

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) tarafından SODES Projesi kapsamında yürütülen 'Grafiker ve Tasarımcı Elemanı Yetiştirme Projesi'nin ikinci kuru tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İkinci kuru başarıyla tamamlayan 15 kursiyer, sertifikalarına kavuştu.

Kurs hakkında bilgi veren HÜRSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, son yıllarda köklü değişimlere sahne olan reklamcılık ve iletişim sektörlerinde grafik tasarımcılar, görsel dünyanın ve iletişimin her boyutunda stratejik roller üstlendiğini söyledi. Fincan, bu doğrultuda HÜRSİAD olarak grafiker ve tasarımcı elemanı yetiştirmeyi hedefleyen bir proje düzenlediklerini belirtti. Projenin, üç kur şeklinde 45 işsizin katılımıyla ve yaklaşık 8 ay süren kurstan oluştuğunu ifade eden Fincan, kursun içeriğinde pratik ve teorik olarak yapılacak eğitimlerin verildiğini kaydetti.

Gaziantep Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ise nitelikli eleman yetiştirme açısından açılan bu tür kursların önemine dikkat çekti.

Gaziantep'te birçok ajans, matbaa ve yerel gazetenin bulunduğuna dikkat çeken Yağcı, "Her sektörde olduğu gibi bu firmalarımız da grafiker ve tasarımcı sıkıntısı çekmektedir. Hem işsiz gençlerimizi meslek sahibi yapmak ve onları istihdam etmek hem de eleman arayıp da bulamayan ajansların, gazetelerin ve matbaaların eleman ihtiyacını karşılamak için böyle bir alanda proje yazmak çok yerinde olmuş, emeği geçenleri kutlarım." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber