Bakan Bağış: Haklı olmak yetmez güçlü olmamız gerekiyor

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Avrupa ile yaşanan vize sorununa değinerek, haklı olmanın yetmediğini, güçlü olmak gerektiğini de söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağış, kişi başı milli geliri 3 bin dolar olan Türkiye ile kişi başı milli geliri 13 bin dolara çıkan Türkiye farkına dikkat çekerek, bu rakam 20 bin dolara çıktıktan sonra vizelerin kendiliğinden kalkacağını söyledi.

Bu yıl ikincisi gerçekleşen Ticaret Müşavirleri Konferansı'nda konuşan Bağış, yurt dışında görev yapan müşavirlerin önemine değinerek, tarihteki kervansarayların görevini hatırlattı. Çalışmaların öncesi gibi olmadığını aktaran Bağış, önceki siyasilerin öğleden sonra otel lobilerinde bulunduğunu, fakat şimdi 2 gün tatil yapan bakanın zor bulunduğunu kaydederek, bakanların arandığında muhakkak bir işte olduğuna dikkat çekti.

AB serüvenine değinen Bağış, Türkiye'nin eskisi gibi artık AB'nin kapısında bekleyen bir ülke olmadığını belirterek, yarım ada ülke olarak adlandırdığı Kıbrıs Rum Kesimi'nin Temmuz'da AB'nin dönem başkanlığını üstleneceğini, bunu 23 Nisan'da bir makam koltuğuna oturan çocuklara benzettiğini vurguladı. Bağış, Rum kesiminin geçtiğimiz günlerde ekonomik sıkıntı çektiğine ve AB'den yardım beklediklerine dair açıklamalar yapıldığına dikkat çekerek, Rum kesiminin kumda top oynamasına devam edeceğini, kendilerinin ise AB konusundaki çalışmalarının bütün hızıyla devam edeceğini belirtti.

Davos toplantılarının ilk defa Davos'un dışında gerçekleşeceğini hatırlatan Bağış, 5 kıtanın bir araya geldiği bir toplantıya ev sahipliği yapılacağını, bu toplantıya da ilginin çok büyük olduğuna değindi.

'MİLLİ GELİR 20 BİN DOLAR OLDUĞUNDA VİZELER KENDİLİĞİNDE KALKACAKTIR'

Vize sorununa da değinen Bağış, kendisinin her zaman söylediği şu sözü hatırlattı: ?Haklı olmak yetmiyor, güçlü olmamız lazım. Kişi başı milli gelir 3 bin dolarken, ağızlarını açamayanlar, şimdi 13 bin dolar ulaşınca yapılacakları konuşmaya başladı. Kişi başı milli gelirin 20 bin dolar olması durumunda vizeler kendiliğinden kalkacak"

AB noktasında Türkiye'ye engel olanların sonlarını hatırlatan Bağış, Türkiye ile uğraşanların iflah olmadığını, halklarının onları tıpkı Sarkozy gibi cezalandırarak balık tutmaya gönderdiğini dile getirdi.

Bakan Bağış konuşmasının sonunda bakanlıklarının sloganı olan 'durmak yok reforma devam' sözünü kullanarak, yurt dışındaki katkılarından dolayı ticaret müşavirlerine teşekkür etti. Konuşmaların ardından Bakanlar Bağış ile Çağlayan birbirlerine hediye takdim ederek, toplu fotoğraf çektirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber