Tarım ve hizmet sektöründe nitelikli eleman yetiştirilecek

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 projesi kapsamında sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinde de nitelikli eleman yetiştirilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 projesi kapsamında sanayiden sonra tarım ve hizmet sektörlerinde de nitelikli eleman yetiştirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile başlatılan UMEM Beceri 10 projesi tüm Türkiye'de uygulanıyor. Proje kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak 2500'e yakın kurs açılmış, bu kurslardan başarı ile mezun olan kursiyerlerin çoğu projeye katılan firmalarca istihdam edildi.

PROJEYE TARIM SEKTÖRÜNÜN DAHİL EDİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Adana Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Muammer Çalışkan, ?UMEM Beceri 10? projesine tarım ve hizmet sektörünün dahil edilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ?Projede daha önce sadece Sanayi sektörü vardı. Fakat tarım sektöründe kalifiye eleman yetişmesi istekleri doğrultusunda imzalanan protokolle projeye tarım ve hizmet sektörü de dahil edildi. Kurslar sonunda yetişecek elemanlar kalifiye eleman konusunda sektörümüze büyük katkılar sağlayacaktır. Borsa olarak bu proje destekleyeceğimizi de belirtmek isterim? dedi.

HİZMET VE TARIM SEKTÖRÜNDEKİ FİRMALAR DA PROJEDEN YARARLANACAK

Sanayi alanında başarıyla uygulanan projenin, 2012 yılında taraflarca imzalanan protokolle hizmet ve tarım sektörlerine genişletilmesi kararı alındı. Bu alandaki kurslara katılarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin çoğu istihdam edilebilecek. Proje kapsamında kursiyerler; teorik ve işbaşı eğitimi süresince günlük 20 TL alacak kursiyerlere kurs süresince ?İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ? ve ?Genel Sağlık Sigortası ? yapılacak.

Kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmalar ise 18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay (3,5 yıl ), 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süre ile ?Sigorta Pirimi İşveren Payı? ödemeleri İşkur tarafından karşılanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber