Mamak Belediyesi'nden kan bağışı kampanyası

Türk Kızılayı ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle kan bağış kampanyası başlatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılayı ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle kan bağış kampanyası başlatıldı. Mamak Belediyesi'nin önünde kurulan kan bağışı çadırı, gönüllü bağışçılarını bekliyor. Başkan Mesut Akgül, ?Kan bağışında vatandaş desteği çok önemli.? dedi.

?Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır' sloganıyla hareket eden Türk Kızılayı ile Mamak Belediyesi iki gün sürecek bir kan bağışı kampanyası başlattı. Mamak Belediyesi'nin önünde kurulan kan bağışı çadırında Türk Kızılayı'nın 5 kişiden oluşan uzman personeli iki gün boyunca duyarlı kan bağışçılarını bekliyor. Mamak Belediyesi'nin önünde kurulan kan bağışı çadırında gerçekleşen kampanyaya sağlık durumu yaşı ve kilosu müsait olan her vatandaş katılabiliyor. 18-65 yaş arasında ve 50 kilo üzerinde isteyen her vatandaş kan bağışlayabilecek. Kan vermek isteyen vatandaşlar önce kan bağışçısı bilgilendirme formu dolduracak. Genel durumu değerlendirilen bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınacak. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile hepatit B ve hepatit C taşıyıcıları kan bağışında bulunamayacak. Belediye personelinin desteklediği kan bağışı kampanyasına katılmak isteyen vatandaşlar Mamak Belediyesi önünde kurulan Kızılay standında saat 10.00 ve 17.00 arasında kan bağışlayabilecek.

Kızılay'ın ?Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır' sloganına dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ?Gerçekten kan, kaynağı insan olan bir maddedir. Temini tamamen gönüllülük esasına dayanır. Hayati bir öneme sahip olan kan için Türk Kızılay'ı sürekli kampanyalar düzenliyor. Daha önce kan bağışı kampanyalarına destek veren belediyemiz ve personelimiz bu kez de bu kampanyayı destekledi. Kan bağışında bulunmak isteyen tüm Mamaklıları belediyemizin önünde kurulan Kızılay kan bağışı çadırına bekliyoruz. Kan bağışında vatandaş desteği çok önemli.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber