BM Su Afiş Yarışması'nın halk oylaması birincisi Türkiye'den

Birleşmiş Milletler (BM)'in Avrupa çapında düzenlediği 'Damla Damla Su - Biz Böyle bir Gelecek İstiyoruz' isimli afiş yarışmasının birincisi İtalyan tasarımcı Daniele Gaspari oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynı yarışmanın internet üzerinden verilen halk oylarıyla birincisi ise Türkiye'den çıktı. Kayseri Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Onur Toprak, 'Çocukları Kurtaralım' isimli afişiyle internet üzerinden 11 bin oy alarak halk oylaması birincisi oldu.

Damla Damla Su Afiş Yarışması ile ilgili BM Ankara Enformasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, yarışmada profesyonel ve amatör tasarımcılardan şimdiki ve gelecek nesillere su kaynaklarını korumaları için ilham verecek, gazete reklamı şeklinde bir afiş tasarlamaları istendiği belirtilerek, "Daniele Gaspari'ye birinciliği 'Suyu boşa harcamak geleceği öldürecek' isimli afişi getirdi. Gaspari'nin tasarımında bir bebeğin başına dayanmış bir su tabancası bulunuyor. Fransa'nın reklam gurubu olarak nitelendirilen Jacques Séguéla başkanlığındaki uzman juri heyeti aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 45 Avrupa ülkesinden yarışmaya katılan 3 bin 500 afiş arasından Gaspari'nin tasarımını birinci seçti." denildi.

Yarışmada finale kalan ve aralarında Türkiye'nin de olduğu 17 ülkeden 30 eserin yarışma web sitesinde (http://www.dropbydrop.eu/en/) ve yarışmaya destek veren gazetelerde yayınlandığı hatırlatılan açıklamada, Türkiye'den finale kalan Derya Taşçı, Selçuk Öziş ve Merter Balcı'nın tasarımları bu web adresinde görülebildiği ifade edildi.

Açıklamada, su kaynaklarının azalmasının 20-22 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Rio+20 konferansının başlıca konularından birini oluşturduğu dile getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber