Adıyamanlı hukukçular, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına tepki gösterdi

Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Abdulhamit Dursun, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması veya yetkilerinin daraltılması tartışmalarına tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Abdulhamit Dursun, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması veya yetkilerinin daraltılması tartışmalarına tepki gösterdi. Dursun, ?'Özel yetkili mahkemeler, birçok yasal olmayan örgütlerin yanı sıra darbecilere karşı hukuk mücadelesi veren mahkemeler olduğundan kaldırılmaması gerektiği kanaatindeyiz." dedi.

Özel yetkili mahkemelerin organize suç ve suç örgütleriyle mücadele eden spesifik mahkemeler olduğunu hatırlatan Dursun, "Toplumun temelini dinamitleyen, halkı birbirine düşman etmeye çalışan, vatandaşını öldürmeyi planlayan darbecileri yargılayan, teröristleri ve suç örgütlerinin yargılamasını yapmaya matuf kurulan bu mahkemelerin kaldırılmasını uygun bulmadığımızı belirtmek isteriz." şeklinde konuştu.

Dursun, "Söz konusu bu maddenin değiştirilmesi demek yakın tarihimizde yapılan birçok hukuksuzlukların giderildiği dönemde ve demokratik bir düzenin kurulduğu, darbecilerin ve birçok hukuksuzlukları yapanların rahatlaması ve elinin güçlendirilmesi ve cesaretlendirilmesi demektir. Son yıllarda demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü kavramlarının yükselmesinde ve toplum nazarında değer kazanmasında özel yetkili mahkemelerin etkisi çok büyüktür. Bu derece hukukun sağlam temeller üzerine oturtulmasına katkıda bulunan ve ülkenin daha demokratik bir şekilde kalkınmasına vesile olan özel yetkili mahkemelerin kaldırılması hukuk ve demokrasimiz adına büyük bir talihsizlik olacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber