Anne ve ablasını öldürdüğü iddia edilen sanığın akıl sağlığına bakılacak

Annesi ve ablasını kaleşnikof tüfekle tarayarak öldürdüğü iddiası ile tutuklanan sanık Ramazan Y. (24) Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Annesi ve ablasını kaleşnikof tüfekle tarayarak öldürdüğü iddiası ile tutuklanan sanık Ramazan Y. (24) Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Akıl hastanesinden ?iyileştin' denilerek taburcu edildikten sonra 26 Şubat günü Doğankent beldesi Yunusoğlu Mahallesi'ndeki evinde ?hastasın ilacını iç' diyen annesi Sultan (70) ve ablası Ayten'i (28) öldürdüğü ileri sürülen Yavuz, mahkemede akıllı olduğunu savundu.

Hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Yavuz, anne ve ablasını bir anlık öfkeyle öldürdüğünü belirtti. Hasta olmadığını ve ?Neden herkesin kendisinden kaçtığını' soran Yavuz, anne ve ablasına babasına ait kaleşnikof ile ateş ettiğini anlatıp, serbest bırakılmasını talep etti.

Duruşmada dinlenen ağabeyi E.Y. ise şikayetçi olmadığını, kardeşinin 8 yıldır tedavi gördüğünü kaydetti. Kesin akıl hastası olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine karar verilen Ramazan Y., akıllı olduğunu söyleyip, mahkeme heyetine karşı çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber