Tutuklu ve hükümlüler değer eğitimleriyle hayata bağlanıyor

Erzurum Kültür ve Eğitim Vakfı (EKEV) tarafından açık ve kapalı cezaevinde değer eğitimleri programları ve konferanslar düzenleniyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum ?da bir buçuk ay önce uygulanmaya başlanan proje, kısa sürede olumlu sonuçlar verdi. Açık Cezaevi ve E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 500 kişiye ulaşıldı. Vakıf Genel Sekreteri Arif Karataş, projeyle, mahkûm ve tutukluların yaşadıkları ortamı avantaja çevirerek, hayata sıcak bakmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade ediyor.

Türkiye'nin farklı illerinde buna benzer uygulamalar yapıldığını anlatan Karataş, ?Yönetim kurulumuz bu projenin Erzurum'daki kapalı ve açık cezaevlerinde de uygulamasını kararlaştırdı.? dedi. Karataş, projenin Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün izniyle yürütüldüğünü, Erzurum'da bulunan ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluları kapsadığını söyledi. Karataş, projenin bir yıl boyunca süreceğini anlattı.

Proje kapsamında; okuma kampanyası, kütüphanelerin zenginleştirilmesi, maddi durumu yetersiz olan okumak isteyen hükümlü ve tutuklulara burs sağlanması hedeflendiğini aktaran Karataş, konferans, panel, bilinçlendirme, bilgilendirme ile değer eğitimi seminer faaliyetleri başlatıldığı bilgisini verdi.

Cezaevlerinin, bireyleri yeniden suç islemekten caydırmak ve suç işleme eğilimine sahip olan bireyleri suç işlemekten alıkoymak gibi bazı temel işlevleri olduğuna değinen Karataş, ?Bizim amacımız toplumda dezavantajlı konumda olan bu gruba olumlu düşünceler aşılayarak, onları hayatla barıştırmaktır.? şeklinde konuştu.

Karataş, bu projede birçok öğretim üyesinin gönüllü olarak görev aldığını, en büyük desteği Cezaevi Savcısı Ünal Birgül'ün verdiğini ifade etti. Karataş, projede gönüllü olarak görev alan, Prof. Dr. Rüstem Gül'e, Yardımcı Doç. Selami Yeşilyurt, Mehmet Göktaş ve Abdulhalim Ulaş'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber