'Manisa'daki şirketler, vergilerini başka yerde ödüyor'

Manisa Sanayici İş Adamları Derneği (MASİAD) Başkanı Muhittin Çalımcı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB)'ne dışarıdan gelen firmaların vergilerini bu şehirde ödemesi durumunda, Manisa'nın vergiden alacağı payın artacağını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Böylece 2014 yılında büyükşehir olacak Manisa'nın daha fazla gelişeceğini bildirdi.

MASİAD başkanlığına yeni seçilen Çalımcı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. MOSB'de Manisalı sanayicinin az olduğuna dikkat çeken Çalımcı, ?Vestel gibi büyük şirketler, Manisa'da şu anda çok fazla. Özellikle bu şirketler, vergilerini Manisa'da ödemiyor. Bunların merkezleri İstanbul'da ve ödedikleri vergiler de oraya gidiyor. Manisa'nın bunlardan aldığı pay çok düşüktür. Manisa, 2014 yılında büyükşehir belediyesi olduğunda bir kanun çıkar ve vergilerin büyük bir kısmı burada kalacak olursa veya bu büyük firmalar vergilerini yerel olarak öderse, pay da artacaktır. Böylece Manisa daha çok gelişecektir.? dedi.

Muhittin Çalımcı, MASİAD olarak amaçlarının, üyelerinin hayatını kolaylaştıracak imkanlar sağlamak olduğunu söyledi. İş dünyasındaki başarının ön şartının motivasyon olduğunu, bunu sağlayarak üyelerini diri ve canlı tutmak istediklerini kaydetti. Bu işin en önemli ayağının eğitim seminerleri olduğunun altını çizen Çalımcı, ?MASİAD olarak geçmişte yaptığımız gibi eğitim seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz. Sektörel bazda başarılı olmuş işadamlarını ve siyasetçileri davet ederek bilgi birikimlerinden faydalanacağız.? şeklinde konuştu. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ticaretin şartlarının hızla değiştiğini vurgulayan Çalımcı, ?Artık küçük sermayelerle para kazanmak çok zor hale geldi. Bütün dünyada büyük şirketler birleşiyor. Özellikle Ege Bölgesi işadamları olarak soğuk baktığımız ortaklıklar konusuna eğilmek ve üyelerimizi özendirmek istiyoruz.? dedi.

Büyükşehir olduğunda bugünkü belediye sınırlarının il sınarlarına kadar büyüyeceğini dile getiren Çalımcı, böylece Manisa'nın devletten alacağı payın da önemli ölçüde artacağını söyledi. Bu da yatırım olarak harcanacağı için bütün sektörlerde belirgin bir canlanma olacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber