Alman Bakan, Bursa ile hava yolu bağlantısı istiyor

Almanya Hessen Eyaleti Ekonomi, Ulaşım, Kentsel ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Florian Rentsch, Bursa ile Frankfurt arasında havayolu ulaşımının tekrar kurulması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rentsch, Lufthansa Havayolları şirketi ile görüştüklerini belirterek, iş dünyasının da bu konudaki ihtiyaçlarının altını çizmesi gerektiğini ifade etti.

Almanya Hessen Eyaleti Ekonomi, Ulaşım, Kentsel ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Florian Rentsch ve beraberindeki heyet Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)'nı ziyaret etti.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Hessen ile gerçekleştirilen protokollerin ticareti artıracağını belirterek, ?Bizim Bursa Valiliği olarak önemsediğimiz en önemli katılardan birisi, artık iki il ve ülke insanı arasında gönülden gönüle giden bir yolun açılmış olması, bu işbirliğinin Türkiye'nin AB sürecindeki yolunu da kısaltmış olması yönündeki çok önemli çabalardır. Bu her şeyden daha önemlidir.? dedi.

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ise Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın lokomotifi olduğunu söyledi. Son iki yıl yüksek büyüme oranlarını yakaladıktan sonra bu yıl yumuşak inişle yüzde 4 civarında büyüme öngörüldüğünü belirten Parseker, ilk çeyrek verilerinin bu öngörüye uygun ilerlediğini kaydetti.

Alınan cari açığı azaltıcı önlemlerle ithalatın daraldığı, ihracatın ise sağlıklı şekilde büyüdüğünü ifade eden Parseker, Almanya ile ticari ilişkilerin önemine değindi. Parseker, geçen yıl Hessen'den Bursa'ya bir milyar dolarlık mal satıldığını hatırlatarak, Bursa'nın ise Hessen'e 700 milyon dolarlık ihracat yaptığını vurguladı. Kısa zamanda bu ekonomik hacmin üç milyar doları bulacağına olan inancığını dile getirdi.

Almanya Hessen Eyaleti Ekonomi, Ulaşım, Kentsel ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Florian Rentsch, Hessen ile Bursa arasında çok sayıda benzerlik bulunduğuna dikkat çekti. Hessen olarak ekonomisi güçlü bir yerle ortaklık yapmak istediklerini ve Bursa'ya seçerek çok doğru bir iş yaptıklarını vurguladı.

?TÜRKİYE'NİN EKONOMİK BÜYÜMESİ NEFES KESİCİ?

Bursa'nın kendileri için Türkiye'deki ilk adres olduğunu ifade eden Rentsch, Bursa için de Almanya'daki ilk adresin Hessen olduğunu belirtti. ?Bu bölgedeki ekonomik gelişme nefes kesici? diyen Rentsch şöyle konuştu:

?Bursa, Türkiye'de altyapısı çok yüksek bir yer. Alman şirketleri için Bursa sadece Türkiye değil, komşu ülkelerle e-ticaret için de çok uygun bir yer. Türkiye'nin büyümesi çok iyi, olağanüstü. Almanya'da bu seviyeye yaklaşan bir yer yok. Büyüme rakamlarınız çok iyi. Takdirle takip ediyoruz. İlişkilerimizi daha ileriye taşımak istiyoruz.?

Bursa ile Frankfurt arasında hava yolu bağlantısının tekrar kurulması gerektiğine dikkat çeken Rentsch, bu konuda Almanya'da Lufthansa ile görüştüklerini ifade etti. Lufthansa'nın ticari kaygılarını da düşünerek bir karar vereceğini belirten Rentsch, bu konuda iş dünyasının da ihtiyaçlarının altını çizmesinin yararlı olacağını kaydetti. Rentsch, ?Bursa ile Frankfurt arasında direk uçuşlar ekonomi için gerekli. Hava yolu bağlantısı olursa ekonomik açıdan çok daha faydalı olur. Böyle bir bağlantı olağanüstü olur.? dedi.

Konuşmaların sonunda İlhan Parseker konuk bakana plaket verdi. Akabinde ikili iş görüşmeleri yapıldı.

Haber Arama Sonuçları

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber