Bursa orman yangınlarına hazır

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte muhtemel orman yangınlarına karşı hazırlıklarını yangın söndürme tatbikatı ile tamamladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 17:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ eteklerindeki tarihi Cumalıkızık sırtlarında gerçekleştirilen tatbikata Vali Yardımcısı İsmail Demirhan ile Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun katıldı.

2011 yılında Bursa genelinde toplam 73 yangın çıktığını ve 177 hektar alanın zarar gördüğünü hatırlatan Ahmet Köksal Coşkun şunları dile getirdi: "Bunların 15 hektarı tepe yangını dediğimiz, ağaçların büyük zarar gördüğü yangındır. Geri kalanı örtü yangını diye tabir ettiğimiz, ağaçların büyük zarar görmediği yangınlardır. Uludağ'da çıkan yangının sizin zannettiğiniz kadar büyük olmadığını dile getirdik. Yangının ardından 2012 yılında sizi yangın alanına getirerek zararın ne kadar az olduğunu göstermek istedik. Nitekim burada hiç yangın çıkmamış gibi."

"İNSANLAR RASTGELE KESTANE TOPLAMAYA GİDEMEYECEK"

Yangınlara karşı dikkatli davranılmasını isteyen Coşkun şöyle devam etti: "Artık insanları rastgele kestane toplamaya göndermeyeceğiz. Belirli alanlarda kestane toplanacak ve belirli kişilere tahsis edilecek. Kimin orada kestane topladığını bileceğiz. İnsanlar Ormana rastgele girdiği zaman, geçen yıl yaşadığımız Uludağ yangını gibi yangınlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu sene böyle bir uygulamaya geçeceğiz. 60 kadar yangın söndürme aracımız, 450 yangın işçimizle müdahale ediyoruz. Ama asıl olan yangın çıkmadan müdahale etmektir."

Vali Yardımcısı İsmail Demirhan ise Uludağ'da geçtiğimiz yıl yanan alanların yeniden ağaçlandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumalıkızık Köyü Muhtarı Ahmet Kuş da geçen sene 5 Aralık tarihinde çıkan yangını söndürmek için gayret gösteren orman teşkilatı, köylüler ve jandarmaya teşekkür etti. Konuşmaların ardından, küçük çam ağaçlarından oluşturulan alanda yangın tatbikatı yapıldı. Yangın, su ve köpük kullanılarak kısa sürede söndürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber