ŞUTSO Başkanı Ertekin: Riskin olduğu yerde rızık vardır

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin, "Riskin olduğu yerde rızık vardır. Yatırımcılar, girişimcilik ruhunu kaybetmemeli." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 21:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa Genç İşadamları Derneği(ŞUGİAD)'nin olağan yönetim kurulu toplantısına konuk olan ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, ŞUGİAD üyeleri ile söyleşisinde önemli konulara değindi. Şanlıurfa'nın kişi başına düşen milli gelirinin azlığına işaret eden Ertekin, kentin turizm alanında hak ettiğinden çok daha geride olduğunu belirtti. "Şanlıurfa'da son dönemlerde ortaya çıkan tarihi kalıntılar başka bir şehirde çıksaydı orası dünya şehri olurdu" diyen Ertekin, insanların girişimcilikten kaçınmasını eleştirdi.

?Kişi başına düşen milli gelirin 4 bin dolarda olduğunu düşündüğümüzde imkanlarımızı değerlendirmediğimiz ortaya çıkıyor? diyerek kaynakların kullanılmadığını dile getiren Ertekin, ?Çok turist ağırlayan yerlerden eksik hiçbir yanımız yok. Fakat, yıllık 500 bin misafir ağırlıyoruz. Bu sayı 2 milyona çıksa tarımdan elde ettiğimiz geliri yakalar, kişi başı milli gelirimiz de Türkiye ortalamasının çok üstüne çıkar. Başka illeri gıpta ile izliyoruz. Bu imkânlar, bir Gaziantep'te veya Kayseri'de olsa Şanlıurfa'yı dünya kenti yaparlar. Gaziantep'e gidiyoruz en güzel baklava diye ikram ettikleri tatlının unu Harran'dan gelmeli, yağı Şanlıurfa'da çekilmeli diyorlar. Çiğköfte bizim fakat parayı başka şehirler kazanıyor. Bu fırsatları değerlendirelim. Odamız, kente yatırım yapacak işadamlarımızın emrinde." şeklinde konuştu.

Memleket için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Ertekin, konuşmasına şu şekilde devam etti: "İş yapacak olan çareyi, iş yapmayacak olan da bahaneyi bulur. Risk alan, rızık bulur. Tilkinin gezeni aslanın yatanından iyidir. Malın iyi değilse bile pazarın iyi olsun. Pazarın olmadıktan sonra ürettiğin ürünün kıymeti olmaz. Girişimcilerimiz de acele etmemeli. Sabırlı olmalı. 'Bir taş attım kebap oldu' diye bir şey yok. Birbirinizin moralini bozmayın, moral bozan negatif insanlarla da yatırımlarınızı konuşmayın"

ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzoğlu da, dernek ve TUSKON olarak üyelerinin yanında olduklarını vurguladı. Başkan Öksüzoğlu, bu ay yoğun çalışma içerisinde olduklarını aktardı. 7 Haziran'da Dünya Ticaret Zirvesi'nde 100 ülkeden bin 300 firma temsilcisini İstanbul'da bir araya getireceklerini kaydeden Öksüzoğlu, dernek olarak yatırımcıları Şanlıurfa'da getirmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Son olarak Şanlıurfa'ya Tunus heyetini davet ettiklerini açıklayan Öksüzoğlu, "15-16 Haziran'da da Çukurovalı işadamları ile buluşacağız. Adana ve Mersin'de de temaslarımız olacak. Geçtiğimiz hafta ABD ve Kıbrıs'tan heyetleri Şanlıurfa'da ağırladık. Yakında ŞUGİAD Dergisi de bölgemiz iş dünyası ile buluşacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber