Milli Eğitim Müdür Vekili Öztürk: 'Ne iş olsa yaparım' mantığından kurtulun

Adana Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Öztürk, ?Ne iş olsa yaparım mantığından kurtulun, bir alanda kendinizi yetiştirin.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Medikalciler Derneği (ÇUMED)'nin ortağı olduğu, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)'nın desteklediği Akkapı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin ?Biyomedikal Cihazların Bakım ve Onarım Elemanı Yetiştirilmesi' projesinin sona ermesi sebebiyle okulun spor salonunda tören düzenlendi. Törene katılan Milli Eğitim Müdür Vekili Öztürk, sağlık sektörünün hızla büyüdüğünü söyledi. Çok büyük yatırımların yapıldığı sektörde artık kampüs sistemine geçildiğini vurgulayan Öztürk, ?İşsizlik çok. Ne iş olsa yaparım mantığını bırakıp bir alanda kendinizi yetiştirin. Bu kapsamda kursiyerlerin eğitimlerini tamamladığı sağlık alanında büyük bir ihtiyaç var. Kursiyerlerimiz, bundan sonra da kendilerini sürekli yenilemeli. İnsanları işsizlikten kurtarmak anlamında bu tür kurslar çok önemli. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım.? diye konuştu.

Okul Müdürü Mehmet Emin Dinçkurt da 36 kişiyle başladıkları kurs sonunda 25 kursiyerin başarılı olduğunu belirtti. 6 ay boyunca 806 saat eğitim gören kursiyerlere hitap eden Dinçkurt, ?Öğrencilerimizi mesleklerini yapmaları için yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizi bir güvenlikçi veya tezgahtar olarak gördüğümde çok üzülüyorum. Diğer sektörler de medikalciler gibi duyarlı olmalı.? şeklinde konuştu.

ÇUMED Başkanı Hilmi Akşamoğlu ise sektörün ara elemana ihtiyacı olduğunu kaydetti. Akşamoğlu, ?Sektörümüz ihracat yapar duruma geldi. Bu bağlamda yetişmiş elemanlara ihtiyacımız var. Medikalcilik askeri alandan sonra en stratejik sektördür. Eğitimlerini tamamlayan kursiyerleri derneğimiz üyesi firmalara yerleştireceğiz. Hem kursiyerler iş sahibi olacak hem de firmalarımız yetişmiş elemana kavuşacak. Eğitimlerini tamamlayan kardeşlerimizi sektöre entegre edeceğiz.? dedi.

ÇKA Proje Sorumlusu Serdar Kaya da, ajans olarak kamu ve özel sektörü buluşturmaktan mutlu olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber