Rektör Doğru: Güroymak'a yüksek okul yapılmalı

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, ilde birçok başarılı işe imza attıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in, dünyaya açılan bilimin güneşi olmak için çalıştıklarını ifade eden Doğru, ilçelere meslek yüksek okulu açmak istediklerini söyledi.

Bitlis Eren Üniversitesi'nin hedef ve projeleri hakkında bilgilendirme amacıyla üniversitenin toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru,

Bitlis'e bağlı meslek yüksek okulu açmadıkları iki ilçe kaldığını ifade etti. Prof. Doğru, Güroymak'a da meslek yüksek okulu açmak istediklerini, ancak Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun onay verebilmesi için belirli bir nüfusa ve uzaklığa sahip olması gerektiğini söyledi.

Güroymak ilçesine meslek yüksek okulu açılması gerektiğini belirten Doğru, ?Mutki ilçesinin merkezi nüfusu az olduğu için YÖK buraya yüksek okul kararı vermez. Ancak Güroymak ilçesi hem konum, hem nüfus, hem de şartlar bakımından çok uygun bir yer. Göreve başladığım günden bu yana Güroymak'ta da bir meslek yüksek okul olması gerektiği kanaatindeydik.? dedi.

Güroymak'ta ilahiyat ve adalet bölümleri başta olmak üzere, 6 bölümden oluşan bir yüksek okul gerektiğine vurgu yapan Rektör Mahmut Doğru, ?Güroymak'ta yüksek okul kurmak için bize okul binası ve bir de yurt binası gerekiyor. YÖK'ten gereken kararların tamamını biz çıkaralım. Ancak bize hazır bir okul binası ve yurt binası gerekiyor. Göreve geldiğimiz günden beri Güroymak'a yüksek okul kuralım diyoruz. Fakat bazı nedenlerden dolayı bu istediğimizi gerçekleştiremedik. Bunun yanında, ilçemizde yüksek okul açacak hazır bina bulamıyoruz.? diye konuştu.

Güroymak'a yüksek okul açılabilmesi için ilçedeki sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar ve Güroymaklı vatandaşların desteğini beklediklerini ifade eden Rektör Doğru, ?Yüksek okul konusunda bize destek çıksınlar ve uygun bina temini konusunda ellerinden geleni yapsınlar. Eren Üniversitesi olarak, bu ilçemizde 6 bölümden oluşan yüksek okulumuzu kuralım. Bina bulunmadığı taktirde YÖK buraya yüksek okul yapılmasına onay vermez. Binanın yapılması için ödenek de çıkarmaz. Eğer biz üniversite olarak YÖK'e Güroymak'ta hazır bir bina bulup 'Burada hazır binamız var' dersek, yüksek okul kararının çıkması da kolaylaşır. Biz de daha fazla çaba sarf ederek, buraya yüksek okul kararı çıkması için daha fazla baskı yapabiliriz. Eren Üniversitesi olarak, Güroymak'ta bulunan sivil toplum kuruluşlarına resmi kurumlara, vatandaşlara sesleniyorum, haydi hep beraber el ele verip Güroymak'ta yüksek okulumuzu kuralım.? şeklinde konuştu.

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz ise "Milletvekillerimizin, valimizin, rektörümüzün Güroymak'a verdikleri değeri biliyoruz. Yüksek okul yapılması için de büyük bir gayret içerisindeler, kendilerine Güroymak için gösterdikleri fedakârlık ve gayretten dolayı teşekkür ediyorum. Güroymak'a yüksek okul yapılması için rektörümüzle, milletvekillerimizle ve valimizle elele vererek inşallah Güroymak için bir yüksek okul kuracağız. Güroymak ilçemize yüksekokul yapılması için gösterilen bu gayretler içerisinde biz de üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber