Adalet Bakanı Ergin'den, kadına şiddet haberlerine eleştiri

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, medyanın kadına yönelik şiddet haberlerini ele alış şeklini eleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadına yönelik şiddet olaylarının haberleştirilmesinin basın özgürlüğü kapsamında olduğundan şüphe olmadığını söyleyen Ergin, medyanın sorumlu davranması gerektiğini ifade etti. Amacın kadının onurunun korunması olduğunu belirten Ergin, medya aracılığıyla kadınlık onurunun örselenmesine izin verilmemesi gerektiğini bildirdi.

'İnsan Hakları Standartlarının Etkin Uygulanması Bağlamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele' Sempozyumu İstanbul Ataköy Sheraton Otel'de başladı. Sempozyuma Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve çok sayıda hukukçu katıldı.

Sempozyumda konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 21. yüzyılın en büyük kavramlarından birisi olan ?katılım'dan en büyük payı alması beklenen grupların başında kadınların geldiğini ifade etti. Türkiye'nin kadınlarının da siyasetten ekonomiye, bilimden kültür hayatına kadar geniş bir alanda var olma mücadelesi verdiğini ifade eden Ergin, ?Deyim yerindeyse, kadın olmanın anlamını yeniden üretiyor. Ne var ki; küresel bir sorun olan cinsiyet temelli ayrımcılık bu mücadele çizgisini kırmakta, kadına yönelik şiddet ise bu ayrımcılığın en kaba tezahürü olarak ortaya çıkmaktadır. Şiddet kadının yasal, sosyal, siyasi ve ekonomik eşitliğini sağlama fırsatlarını sınırlamakta, girişimcilik ruhunu ve özgüvenini ise parçalamaktadır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber