Kızılay Başkanı Akar: Somali'de artık anne ve çocuklar ölmüyor

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay'ın Somali'de yaptığı çalışmalar sayesinde anne ve çocuk ölümlerinin son bulduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay'ın Somali'de yaptığı çalışmalar sayesinde anne ve çocuk ölümlerinin son bulduğunu söyledi. Somali'ye yapılan yardım kampanyalarını anlatırken duygulanan Akar, "Kızılay, bir bakıyorsunuz kampanya açmış Somali'ye 100 milyon lira yardım toplamış. Oraya gitmiş, ölmek üzere olan bebek ve anneleri kurtarmış. Bundan böyle Somali'de bebekler ve anneler ölmüyor. Herkes kendinle iftihar etsin. Ben de böyle bir kurumun genel başkanı olduğum, Cenab-ı Hakk bunu bana nasip ettiği için gurur duyuyorum.? diye konuştu.

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, çeşitli ziyaretler ve Kızılay Bölge Toplantısı'na katılmak için Eskişehir'e geldi. Vali Dr. Kadir Koçdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan'ı makamında ziyaret eden Akar, kentin yöneticilerine Simav ve Van depreminde Kızılay'ın çalışmalarını anlatan fotoğraf albümü hediye etti.

Akar'ın bir sonraki durağı Eskişehir Anadolu Üniversitesi oldu. Burada Kızılay'ın Afyon, Bilecik Eskişehir, Kütahya, Uşak Bölge Toplantısına katılan Akar, Kızılay'ın milletin yardımına koşmak için gece gündüz durmadan çalıştığını söyledi.

Kızılay üyelerinin diğer insanlardan farklı olarak milletin dertleriyle dertlendiğini söyleyen Akar, yapılan çalışmaları gördükçe Kızılay üyeleriyle gurur duyduklarını belirtti.

Yaptıkları yardım çalışmalarını anlatırken duygulu anlar yaşayan Akar, Kızılay'ın Somali'de yaptığı çalışmalar nedeniyle çocuk ve anne ölümlerinin son bulduğunu kaydetti.

Akar, ?Bir bakıyorsunuz ki Türk Kızılay'ı Van'da 80 bin çadırın kurucusu, 30 bin TIR'ın hazırlayıcısı olmuş. Bir bakıyorsunuz kampanya açmış Somali'ye 100 milyon lira yardım toplamış. Oraya gitmiş, ölmek üzere olan bebek ve anneleri kurtarmış. Bundan böyle Somali'de bebekler ve anneler ölmüyor. Herkes kendinle iftihar etsin. Ben de böyle bir kurumun genel başkanı olduğum, Cenab-ı Hakk bana nasip ettiği için gurur duyuyorum. Çünkü benim başında bulunduğum kurum, Somali'de çocuk ve anne ölümlerine son verdi. Somali'de açlıktan kıvranan insanlara yemek, güneşin altında kavrulanlara çadır verdi. Şimdi Somali'de daha bir sürü faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz.? diye konuştu.

Kızılay olarak Gazze'de, Filistin'de, Kırgızistan'da, Balkanlar'da, dünyanın her yerinde olduklarını ifade eden Akar, kimin yardıma ihtiyacı varsa Kızılay olarak her zaman orada olduklarını ifade etti.

Dünya'da yardım eli uzattıkları ülkelerden örnekler veren Akar, Amerika'da yaşanan Katrina Kasırgası ile yaşanan süreci anlattı. Akar, ?Hiç kimse tahmin etmedi ama Şili depreminde, Haiti depreminde oradaydık. Sri Lanka tsunamisinde oradaydık. Katrina Kasırgası'na bile biz müdahale edelim diye başvurduk, fakat gururlarından kabul etmediler. Ama benden önceki genel başkanımız 1 milyon dolarlık çeki Başbakanımız aracılığı ile kendilerine yolladı.? dedi.

Bugün Kızılay'ın, dünyadaki hiçbir yardım örgütünden geri olmadığını vurgulayan Akar, ?Kızılay ve Kızılhaç'tan geri değildir. En azından 144 yıllık tecrübesiyle, birikimiyle halkından aldığı manevi katkıyla birincidir. Biz hepimiz el birliği ile kurumumuzu daha ileriye götürmeliyiz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber