Güney Çevreyolu trafiği rahatlatacak

Kayseri'ye yapılan Güney Çevreyolu, trafiği rahatlatacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri ekonomisine de katkı sağlayacak olan Güney Çevreyolu, ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin Erciyes Dağı'na yaptığı kayak merkezine de en kısa yoldan ulaşımı sağlayacak.

Karayolları 6.Bölge Müdürü Mustafa Karademir, Güney Çevreyolu'nun 17 milyon liraya yapılacağını belirtti. Yol inşaatı için şu ana kadar 11 milyon lira harcandığını kaydeden Karademir, yolun 12 kilometrelik kısmında yüzde 64'lük fiziksel gerçekleşmenin sağlandığını ifade etti. Bu yıl 12 kilometrelik bölünmüş yol sathi kaplamasının bitirilerek, hizmete açılacağını ifade eden Karademir, bu yolun İncesu ilçesinin Garipçe Kavşağı'ndan başlayarak, OSB girişine kadar olduğunu söyledi.

Karayolları 6. Bölge Müdürü Karademir, ?Garipçe köprülü kavşağı ihalesi yapılmış olup ihale süreci devam etmektedir. Garipçe Kavşağı'na yapılacak köprülü kavşak ile Niğde yolu mevcut yola bağlanacak. Nevşehir istikametinden gelenler ise Güney Çevreyolu'na üstten transit devam edebilecekler.? dedi.

Karademir, Kayseri ilinin diğer ilerle olan ticari konumu nedeniyle, buradan gelen trafiğin Güney Çevreyolu sayesinde Organize Sanayi Bölgesi'ne uğramasının sosyo-ekonomik anlamda katkı sağlayacağını anlattı. Karademir, ?Trafik güvenliği ve trafik hacmi bakımından da büyük ölçüde rahatlatacaktır. Ayrıca Kapadokya yöresindeki mevcut turizm, Erciyes Kayak Merkezi'ne en kısa yoldan ulaşımı sağlayacaktır.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber