Baydemir: Eşit, onurlu şekilde birlikte yaşam davasından vazgeçen namerttir

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baydemir, ?Özgürlük davasından, eşit, onurlu bir şekilde birlikte yaşam davasından vazgeçen namerttir, vazgeçmeyeceğiz.? dedi.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Baydemir, KCK operasyonlarına tepki gösterdi. Baydemir, ?Bütün dünya bilsin ki zulme asla boyun eğmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun asla zalime boyun eğmeyeceğiz. Bu kadim coğrafyada bir kez daha Hz. Musa'nın ağzı ve diliyle konuşanlar, bir kez daha Firavun'un pratiğini ortaya koyuyorlar. Sizler de kendinizden önceki iktidarlar gibi zulmünüzün kurbanı olacaksınız inşallah. Sizler de zulmünüzde boğulacaksınız inşallah.? diye konuştu.

Şu anda 190'ı aşkın seçilmiş belediye başkanı, meclis üyesi, il genel meclis üyesinin cezaevinde bulunduğunu söyleyen Baydemir, Barış ve Demokrasi Partisi'nin neredeyse bütün seçilmişleri cezaevine girme riski ve tehdidi ile karşı karşıya olduğunu savundu. Seçilmiş her kişinin tutuklanıp cezaevine konulmasının bu coğrafyada seçilen her bir AK Partili milletvekilinin ve seçilmişin de meşruiyetinin ortadan kalkacağını iddia eden Baydemir, şöyle konuştu:

?Eğer biz bu coğrafyada siyaset yapamayacaksak, halkımıza hizmet edemeyeceksek o zaman sen bu coğrafyada gayri meşrusun. Bedeli cezaevi ise ben cezaevine hazırım. Bedeli ölmekse ben ölmeye hazırım. Bedeli ne olursa olsun bu halk Kürdistan coğrafyasında, kendi kadim coğrafyasında özgürce, Türkiye'nin bütünlüğünün bir parçası olarak statü içerisinde yaşamaktan, asla vazgeçmeyecektir. Özgürlük davasından, eşit, onurlu bir şekilde birlikte yaşam davasından vazgeçen namerttir, vazgeçmeyeceğiz.?

Baydemir, bölgeden milletvekili seçilen AK Partili vekillere de tutklamalara karşı çıkmları çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber