İnegöl'de asfalt sezonu açıldı

Bursa'nın İnegöl Belediyesi 2012 yılı asfalt sezonunu Mimar Sinan Caddesi'nde başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5 bin 700 ton asfalt kaplama yapılacak cadde de orta refüj ve kavşak düzenlemeleri de gerçekleştirilecek. Çalışmaları yerinde inceleyen ve konuyla ilgili açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 770 bin liraya mal olacak çalışmanın Mimar Sinan Caddesi'nin çehresini değiştireceğini söyledi.

Birçok yerde lokal yama asfalt çalışmasını başlattıklarını söyleyen Başkan Aktaş, bu çalışmaların en önemlisinin Mimar Sinan Caddesi üzerinde gerçekleştirilen çalışma olduğunu söyledi. Aktaş, "Bu caddemiz konusunda geçen sene çok yoğun talepler gelmiş olmasına rağmen yeni devlet hastanesi inşaatının devam etmesi sebebiyle hep öteledik." diye konuştu.

Aktaş, bu senehastane inşaatının temel dolgu çalışmasının tamamen bittiği yani ağır yük gerektirecek işler tamamlandığı için, yapılacak çalışmaların saha dışına pek çıkmayacağından ötürü Mimar Sinan Caddesindeki komple düzenleme çalışmasına start verdiklerini belirtti. Hastane çalışması komple tamamlanana kadar da iş makinelerinin geçeceği ayrı bir güzergâh belirlediklerini söyleyen Başkan Aktaş, hastane inşaatındaki kamyon ve iş makinelerinin Mimar Sinan Bulvarını kullanmayacaklarını, Hazine Sokak'tan çevre yoluna yapılan servis yolunu kullanacaklarını söyledi.

Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mimar Sinan Bulvarındaki çalışma kapsamında; komple mevcut asfalt kaplamasını, freze makinesiyle kaldırıyoruz. Bu caddemizin komple uzunluğu 965 metredir. Çift taraflı asfalt dökeceğimizden, 9 metre genişliğinde 1930 metreye asfalt dökeceğiz. Caddemiz çok kullanıldığı için çift kat asfalt atacağız. İlk aşamada binder asfalt dökülecek, ikinci aşamada ise aşınma asfaltı dökeceğiz. Bu alana toplam 5700 ton asfalt kaplama yapmış olacağız. Belediyemize maliyeti ise 770 bin lira olacaktır."

Mimar Sinan Caddesi orta refüjde peyzaj düzenlemesi de yapılacağını söyleyen Başkan Aktaş, çalışmanın ay sonuna kadar bitirileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber