Harşit Çayı'na düşen kadını arama çalışmalarından sonuç alınamadı

Gümüşhane'de bugün öğle saatlerinde Harşit çayına düşen 62 yaşındaki Z.Ö. adlı kadını arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı 20 kişilik arama kurtarma ekibi, Emniyet, Jandarma ve İtfaiye ekiplerinin de katıldığı arama çalışmaları iki yönlü olarak yapıldı. Olayın hemen ardından debisi artan ve yükselen çayın her iki yakasını da Mescitli köyüne kadar tarayan ekipler, Torul ilçesi girişine kadar da derede arama yaptı.

Akşam saatlerine kadar yapılan aramalardan bir sonuç çıkmayınca ekipler arama faaliyetlerine ara verirken, yarın sabah erken saatlerden itibaren çalışmaların tekrar başlayacağı öğrenildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Rize Emniyet Müdürlüğünden dalgıç talebinde bulunduklarını ve yarından itibaren gelecek ekibin arama çalışmalarına katılacağını söyledi. Yaşanan üzücü olayın ardından ekiplerin teyakkuza geçtiğini fakat gece boyunca etkili olan yağış nedeniyle Harşit Çayının debisinin ve su yüksekliğinin arttığını, buna bağlı olarak ta aşırı bulanık ve çamurlu olan çayda arama faaliyetlerinin güçlükle yapıldığını ifade eden Vali Mayda, arama çalışmalarının yaşlı kadın bulunana kadar devam edeceğini dile getirdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak ise havanın kararmasının ardından arama çalışmalarına ara verdiklerini, sabah erken saatlerde ekiplerin çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Yaklaşık 30 kilometrelik mesafede Torul ilçesi girişine kadar tarama yapıldığını hatırlatan Bayrak, vatandaşların da çay boyunca şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde 122 ALO AFAD hattını arayarak kendilerine bilgi vermelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber