ADÜ'de kepler yeni yaşama atıldı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı sonunda mezun olan 6 bin 512 öğrencisi için tören düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adnan Menderes Stadyumu'nda yapılan mezuniyet törenine Aydın Valisi Kerem Al, Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, öğretim görevlileri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlere katılan öğrenci velileri törene ilginin geçen yıla göre düşük olduğu gözlendi.

Törende konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, mezun öğrencilere öğütlerde bulunarak, kendilerinden vatana millete faydalı birer vatandaş olmalarını istedi. Rektör Birincioğlu, "Sizleri öncelikli olarak ülkesi ve insanlığın mutluluğu, rahatı, huzuru ve sağlığı için kendisini hizmete adamış bireyler, iyi birer insan ve meslek elemanı olarak yetiştirmenin haklı gururu ile uğurluyoruz. Bugünden itibaren size emanet edeceğimiz vatana hizmet bayrağını en iyi noktalara taşıyacağınıza olan inancım tamdır" dedi.

Birincioğlu'nun ardından kürsüye gelen Aydın Valisi Kerem Al ise gençlerin sadece kendi başlarına güç oluşturmaması gerektiğine dikkat çekti. İyi eğitilmiş gençliğin büyük bir potansiyeli olduğuna dikkat çeken Vali Al, "Üniversiteler toplumun yarına dönük kararlarını alarak, geleceği inşa etmelidir" dedi. Vali Al, gençlere eleştirel ve sorgulayıcı bakış açısıyla önlerine bakmaları gerektiğini belirterek, ileri yaşantılarında hukuka saygılı ve sorunları bilen bir birey olmaları tavsiyesinde bulundu.

ÜMRAN MENDERES'TEN JEST

Vali Kerem Al'ın konuşmasının ardından, Vali Al, Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve dekanlar tarafından fakülte birincilerine mezuniyet belgeleri ve plaket verildi. Rahmetli Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes'te mezuniyet törenini protokol tribününden takip ederken, Veterinerlik Fakültesi birincisi Songül Toplu'ya mezuniyet belgesini takdim etti. Mezuniyet töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Menderes, "Mezun olan öğrencileri kutluyorum. Tüm öğrencilerimizin kaderi ve bahtı açık, ufukları geniş olsun" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber