Kadının her hali sahneye taşındı

Toplumun bertaraf ettiği ve istemediği bir hayatı çeşitli sıfatlarla sürdürmek zorunda kalan kadınların hikayeleri, tiyatro sahnesine taşındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal mesajların verildiği oyun sanatseverlerden tam not aldı.

Tuncer Cücenoğlu'nun 1983 yılında yazdığı, Türkiye'nin pek çok ilinde ve yurt dışında sayısız kere sahnelenen "Kadıncıklar", Gaziemirlilerle buluştu. Derya Ün ve Adem Oluklupınar'ın yönetmenliğini yaptığı oyunda, Gaziemir Belediye Tiyatrosu oyuncuları rol aldı.

Bir genelevde geçen oyunda, erkek egemen toplumda kadının metalaştırılması ele alınıyor. Dini nikah, töre ve namus cinayeti, genelev kadınlarının hayatı, evlilik dışı birliktelik gibi kavramları çeşitli kadın karakterlerin yaşam öyküleri altında işleyen oyun, trajikomik sahneleriyle de büyük ilgi gördü.

Oyunu Gaziemir Belediye Meclisi Başkan Vekili Yılmaz Ağırtaş ile Meclis Üyesi Fahri Ayan da izledi. Gaziemirlilerin bazen gülerek bazen de hüzünle izlediği oyun ayakta alkışlandı.

Oyun sonunda sahneye çıkan yönetmen Derya Ün, tiyatroya büyük destek veren, dekordan kostüme kadar oyunların sahnelenmesine katkı sağlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber