Simav'da nüfus tabelası kargaşası

Kütahya'nın Tavşanlı'dan sonra ikinci büyük termal zengini turistik ilçesi Simav'ın iki ayrı giriş noktasındaki tabelalarda nüfus sayısını belirten rakamların farklı olması şaşkınlığa sebep oluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Simav'ın Kütahya yönündeki girişindeki tabelada ilçe nüfusu 25 bin 750 olarak gösterilirken, Balıkesir yönündeki tabelada ilçe nüfusu 24 bin 200 olarak gösteriliyor. İlçenin doğu ve batı kesimlerindeki iki ayrı tabelada ilçe nüfusunun farklı yazılışı hem ilçe halkı, hem de yerli ve yabancı turistlerce şaşkınlıkla karşılanıyor. İlçenin tabelalardaki şansızlığı bununla bitmiyor. "Simav 5 kilometre" yazılı tabela hemen şehrin girişinde yer alıyor. Tabelayı gören bir vatandaş Simav'a 5 kilometre kaldığını zannederken ilçenin içine girmiş oluyor.

Son nüfus sayımında resmi olmayan rakamlara göre 25 bin 200 olan ilçe nüfusunun yaz aylarında 40 bine çıktığını ifade eden ilçe sakinleri, "Tabelalardaki farklılıkların düzeltilmesini istiyoruz. İlçeye farklı yönlerden girenler farklı nüfus tabelaları ile karşılaşıyor. Ayrıca Kütahya yönündeki Simav'a 5 kilometre yazılı tabelanın da gerçek yerine konulmasını istiyoruz. Bu farklı tabelalar Simav gibi büyük ve turistik bir ilçeye hiç yakışmıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber