Aydın: Hibe projeler için başvurular başladı, çiftçiler proje üretsin

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Ömerül Faruk Aydın, Avrupa Birliği hibe projeleri için başvuruların başladığını belirterek, çiftçilerin hibelerden yararlanması için proje üretmeleri çağrısında bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TKDK İl Koordinatörü Ömerül Faruk Aydın, Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ve İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Bülent Taşkesenlioğlu'nun katalımıyla Atlama Kuleleri Cafe'de basın toplantısı düzenledi.

Aydın, il koordinatörlüğü 6'ncı Başvuru Çağrı İlanı'nın başladığını açıkladı. Aydın, aralarında Erzurum'un da bulunduğu 20 ildeki çiftçilere yönelik düzenlenen hibe programları için AB'nin 1 milyar 165 milyon avro kredi açtığını söyledi. Erzurum'daki çiftçi ve besicilere yüzde 50-65 arasında hibe yardımı olarak kredi sağlanacağına işaret eden TKDK İl Koodinötörü Aydın, "Erzurum'daki çiftçilerimizin 124 milyon avroluk krediden yararlanmasını istiyoruz. Çiftçilerimiz proje hazırlasın. Proje tutarının yüzde 50- 65'ini hibe olarak veriyoruz." dedi.

Aydın, hibe verilecek alanları ise şöyle sıraladı: Süt üreten tarımsal işletmeler, et üreten tarımsal işletmeler, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve makro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm, kültür balıkçılığının geliştilmesi.

Aydın, hazırlanacak projelerin 9 Temmuz Pazartesi gününe kadar TKDK İl Koodinatörlüğü'ne teslim edilebileceğine dikkat çekerek, "Çiftcçilerimizden çok sayıda proje bekliyoruz. Proje, başvuruların son gününe bırakılmasın. Proje sahipleri kurumumuzdaki yardım masasından her türlü destek ve bilgiyi alabilirler. Ayrıca, danışmanlık firmalarından da çiftçilerimiz, destek alarak nitelikli projeler hazırlayabilirler." şeklinde konuştu.

"ÇİFTÇİMİZ BU FIRSATI KAÇIRMASIN"

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk de 1 milyar 124 milyon liralık kredi desteğinin Erzurum çiftçisi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Vali Öztürk, orta, gelir ve üzerindeki çiftçilerin söz konusu hibe kredilerinden yararlanması için cesur, yenilikçi ve girişimci olmasının önemli olduğuna vurgu yaptı.

Erzurumlu çiftçilerin, proje üretmekte sıkıntı yaşadığını ve bunun sonucunda da milyon avroluk hibe kredilerinden yararlanamamasının üzüntü verici olduğuna dikkat çeken Öztürk, "Erzurum'da hibe projeleri istenilen seviyede maalesef değil. Çiftçilerimizden müracaat etmelerini istiyoruz. Çiftçilerimiz projelerini hazırlasınlar, gereken desteği TKDK'deki uzmanlar kendilerine sağlayacaktır. Erzurumlu çiftçilerimizin bu imkanlardan yararlanmasını bekliyoruz. Ortada çok büyük miktarda para var ama proje çok az. Biz bu projelerin çoğalmasını ve çiftçimizin kazanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber