Havalimanında halaylı, ekmekli protesto

Türk Hava Yolları (THY) tarafından greve katıldığı gerekçesiyle işten çıkarılan 305 personele destek için ellerinde ekmekle gelenler, havalimanı önünde uzun süre halay çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı halayı gören turistler, bu anı cep telefonlarına kaydetti. Hava-iş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin, yurt dışında iş akdi feshedilenlerin orada kaderleriyle baş başa bırakılmak istendiğini ileri sürerek, girişimleri ve pilotların inisiyatifi sonucu çalışanların uçağa alındığını söyledi.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş katı önünde başlayan eylem 12. gününe girerken, bugün de hareketli saatler yaşandı. Çeşitli sendika yaklaşık 200 kişi destek için havalimanı önünde toplandı. 'Grev haktır yasaklanamaz', 'Birleşe birleşe kazanacağız' şeklinde dövizler açıldı. Bazı sendika üyeleri ellerinde 1,5 metre uzunluğunda ekmekle geldi. AK Parti ve THY karşıtı slogan atan eylemciler, burada halaylar çekti. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı uzun halay kuyruğu turistlerin de dikkatini çekti. Turistler bu anı cep telefonlarına kaydetti.

Atilay Ayçin, demokratik tepkisini dile getiren 305 çalışanın işten çıkarıldığını hatırlattı. Bu kişilerin tekrar iş başı yapana kadar havalimanı önünde direnişlerine devam edeceklerini kaydeden Ayçin, ?Kamuoyunun önünde bir kez daha uyarıyorum. ?Ya adam olursunuz ya sizi adam ederiz.' Bizi bir daha böyle bir şey yapmaya mecbur bırakmayın.? dedi.

'İŞTEN ÇIKARILANLAR YURT DIŞINDA KADERLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKILIYORLARDI'

THY'nin yurt dışında iken SMS yoluyla iş akdini feshettiği personelin dönüşte uçağa alınma konusunda sıkıntı çektiğini öne süren Ayçin sözlerini şeyle tamamladı: ?Bazı arkadaşlarımızın iş akitleri yurt dışında fesih edildi. Görevli olarak Seul'e, Pekin'e ve Washington'a giden arkadaşlarımızın derhal uçaktan indirilmeleri istendi. Para yok ceplerinde. Bir tek tanıdıkları yok. Kaderleriyle baş başa bırakılıyorlar. Bizim burada yaptığımız girişimler ve kaptanların inisiyatifli davranmasıyla arkadaşlar uçağa alınıyor. Ama üniformaları üzerinden alınarak getiriliyorlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber