Sinan Aygün: Keşke bütün dünya Türkçe konuşsa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Sinan Aygün, dünyanın değişik yerlerindeki öğrencilerin Türkçe konuşmasını görünce tüylerinin diken diken olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ankara ödül törenine katılan Aygün, girişte Romanya'dan olimpiyatlara katılan öğrencilerin sorularını cevapladı. Bir öğrencinin ?Türkçe Olimpiyatları için ne düşünüyorsunuz?? şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi: ?Bu benim Türkçe Olimpiyatları'na 8. kez gelişim. İkinci olimpiyatlarda toplamda 20-25 ülke vardı. Şu anda bu sayı 150 oldu. Dünyada toplam 178 ülke var. Aradaki bu farkı kapatılım ve 11. Türkçe Olimpiyatları'na dünyanın her yerinden öğrenciler gelir. Biz dünyayı gezmiyoruz ama o öğrenciler buraya geliyor. Bundan dolayı çok mutlu oluyoruz. İnşallah 11. Türkçe Olimpiyatları'na da katılmak istiyorum.? dedi.

Diğer bir Romen öğrencinin, ?Bütün dünyada Türkçe konuşulması için ne diyeceksiniz ?? sorusuna ise Aygün, ?İnanın tüylerim diken diken oluyor. Çok mutlu oluyorum. Keşke bütün dünya Türkçe konuşsa.? cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber