İçişleri Bakanı Şahin: İlham veren, fikir kaynağı olan herkese teşekkür ederim

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na ilham veren, fikir kaynağı olan, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin, Ankara Arena'da yapılan 10. Türkçe Olimpiyatları Ödül Töreni'ne katıldı. İsmail Gaspıralı Ödülü'nü alan Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevzat Kösoğlu'na ödülünü takdim eden Şahin, Türkiye'nin Türkçe ile kültürüyle, güzel insanınn karakteri ve sevgisiyle güzel olduğunu söyledi. Türkçe Olimpiyatları için dünyanın değişik ülkelerinden gelen misafir ögrencilerin, onları yetiştiren öğretmenlerin Türkiye ve Türkçe'yi daha çok sevmelerine yol açacağını dile getiren Şahin, emeği geçen herkesi kutladığını ifade etti. Türkçe Olimpiyatları'na ilham veren, fikir kaynağı olan, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. "Dilde birlik, fikirde birlik, işte birlik." dedi.

KÖSOĞLU: ÖNDEN GİDENLERE SELAM OLSUN

İsmail Gaspıralı Ödülünü alan Nevzat Kösoğlu da ödülü verenlere şükranlarını sunduğunu dile getirdi. Ödüle 'İsmail Gaspıralı' adının verilmesinin de ayrıca işaret edilmeye değer olduğunu vurgulayan Köseoğlu, yüzyıllar önce bu günlerin dünyasını gören kültür birliğini kurmaya adamış büyük bir insan olduğunu ifade etti.

"Gaspıralı keşke bu güzellikleri görseydi" diyen Kösoğlu, bazı büyük insanların bir köşede bir ateş yaktığını belirterek 50-100 yıl geçtikten sonra bu ateşin büyük meşalelerle bütün dünyayı sardığına dikkat çekti.

Osmanlı döneminde birçok yabancı okulun kurulduğunu ve bunların kan ile barut koktuklarını anlatan Kösoğlu, bu okulların asıl hedeflerinin ise insanımızı bu topraklardan uzaklaştırmak olduğunu ifade etti. "Dünyaya yayılmış insanlarımızın, insanlara insanlık dersi verdiğini görmek en büyük onurdur. Ne kadar şükretsek azdır." diyen Kösoğlu, şöyle devam etti: "Bu hareketi başlatanlara selam olsun. Önden gidenlere selam olsun. Allah'tan niyaz ediyorum ki Necip Fazıl'ın ifadesiyle Türk'ün ebedi şafağı bütün insanlığı aydınlatmış olsun. Medeniyet kan ve baruttan arınmış, sevgi haneleri ile bizim çocuklarımızın eseri olarak yeniden kurulsun. Tarihimize bakıyorum, milletimize inanıyor ve güveniyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber