İzmir-Ankara arasındaki YHT için sözleşme imzalanıyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir ile Ankara arasını 3,5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin ilk etabının ihalesini sonuçlandırdıklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir ile Ankara arasını 3,5 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi'nin ilk etabının ihalesini sonuçlandırdıklarını açıkladı. 11 Haziran 2012 tarihinde, hattın yapım sözleşmesini imzalayacaklarını bildiren Yıldırım, ikinci etabın ihalesi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bakan Yıldırım, İzmir-Ankara YHT hattının en kısa sürede tamamlanabilmesini hedeflediklerini belirterek, ?Ankara-İzmir YHT Projesi; Ankara- Afyonkarahisar, Afyonkarahisar-Uşak ve Uşak-Manisa-İzmir etapları olmak üzere 3 etaptan oluşuyor. Toplam proje tutarı 3 milyar 567 milyon TL olan bu hattı tamamlamamız ile birlikte yılda 6 milyon yolcuyu Ankara-İzmir arasında taşıyacağız.? diye konuştu.

PROJE 3 KOLDAN DEVAM EDECEK

Yıldırım, toplam uzunluğu 624 kilometre olan proje ile Ankara- İzmir arasındaki seyahat süresinin 3 saat 30 dakika olacağının altını çizerek, sözleşmesi imzalanacak olan Ankara -Afyonkarahisar kesiminin tamamlanmasıyla da Afyonkarahisar ile Ankara arasının 1 saat 30 dakikaya ineceğini açıkladı. Yıldırım, ?Ankara-İzmir YHT Projesi'nin Afyonkarahisar-Uşak etabının yapım ihalesine yakın zamanda çıkıyoruz. Ancak üçüncü etabımız olan Uşak-Manisa-İzmir etabının ise uygulama projelerine ait revizyon çalışmalarını yapıyoruz. Amacımız en kısa süre içerisinde o etabın da ihalesine çıkarak 3 koldan inşaatı sürdürmek.? şeklinde konuştu.

DÖRT BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Yıldırım, projenin tamamlanmasının ardından Ankara ile İzmir arasındaki 824 kilometrelik mesafenin 624 kilometreye kadar ineceğinin belirterek proje kapsamında 13 tünel, 13 viyadük, 189 köprü yapılmasının planlandığını vurguladı. Projede yaklaşık 4 bin kişinin istihdam edilmesini beklediklerini ifade eden Bakan Yıldırım, ?Hattın hizmete verilmesiyle seyahat süresindeki kısalma ekonomimize de önemli katkı sağlayacak. Sadece İzmir-Ankara YHT hattının taşıt işletme, zaman ve akaryakıt tasarrufundan ekonomiye sağlayacağı katkı yıllık 700 milyon lirayı bulacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber