Uyuşturucuya, 'Ben 10'li kamuflaj

İstanbul narkotik polisinin 6 ay önce başlattığı ve Van polisi ile ortak yürüttüğü operasyonda 21 kilogram eroin ele geçirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eroin paketlerinin üzerinde, çocukların hayranı olduğu çizgi film karakteri 'Ben 10' logosu bulunması dikkat çekti.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Van Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) timlerinin ortak çalışması, uyuşturucu şebekesini ortaya çıkardı. Alınan istihbarat bilgilerini değerlendiren polis, bir araçla Van'dan Erzurum'a uyuşturucu gönderileceğini belirledi.

İstanbul'dan yola çıkan bir tim, Van polisi ile irtibata geçerek zanlıları takibe başladı. Araç, Van'dan yola çıktıktan hemen sonra polis ekibi tarafından durduruldu. Araçta yapılan aramada 40 paket halinde 20 kilo 830 gram eroin ele geçirildi. Arama sırasında polis ilginç bir manzarayla karşılaştı. Araçta çok sayıda civciv ve bir papağan olduğu görüldü. Ayrıca, eroin paketlerinin üzerinde çocukların hayranı olduğu çizgi film karakteri ?Ben 10? logosu bulunması dikkat çekti.

Operasyonun devamında, İstanbul'da 4 kişi daha gözaltına aldı. Zanlılarla birlikte 37 bin 905 euro, 600 lira ve 100 dolara el konuldu. Emniyetteki sorgusu tamamlanan 5 şüpheliden 4'ü sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber