İnönü Üniversitesi hakkında meclis önergesi verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2005 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı A. Münir Erkal, Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) hakkında Araştırma Komisyonu kurulması için TBMM AK Parti'li 37 milletvekili tarafından önerge verildiğini bildirdi.

AK Parti Malatya Milletvekili A. Münir Erkal, yaptığı yazılı açıklamada, "İnönü Üniversitesi'ndeki usulsüzlük iddialarının TBMM'de kurulacak bir komisyon tarafından araştırılması amacıyla 37 milletvekili arkadaşımızın imzalarını alarak bir önerge verdim. Bugün Genel Kurulu'nda okunarak resmi gündemdeki yerini almıştır" dedi. AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı A. Münir Erkal açıklamasında şöyle dedi:

"Bilindiği üzere İnönü Üniversitesi'nden öğretim üyelerinin birçoğu ayrılmış ve başka üniversitelere gitmiştir. İnönü Üniversitesi'nde son 3-4 yıldır yaşanan olumsuz gelişmelerin üniversite bünyesindeki akademik personelin üniversiteden kaçışına yol açtığı, üniversitenin günlük siyasi çekişmelerin odağı haline getirildiği, gereksiz gerilim ortamı oluşturulmaya çalışıldığı, çok sayıda nitelikli elemanın çeşitli sebeplerle görevlerine son verildiği, uzaklaştırıldığı, atıldığı, akademik yükselme sınavlarında ideolojik düşüncenin temel koşul olduğu, bunun toplumsal barışa zarar verdiği, sınav jürilerine negatif yönde baskı yapıldığı yönünde yaygın iddialar söz konusudur. Bunların yanında üniversite bünyesinde çalıştırılan işçilerle ilgili olumsuz uygulamalar ve üniversite sosyal tesislerinin kullanılması, kiraya verilmesi ve gelirlerin değerlendirilmesinde suiistimaller olduğu iddiaları yaygındır. Araştırma önergemizin gerekçesi bu ve benzeri iddialardan oluşmaktadır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber