SDÜ, 53 öğrenci ile 34 öğretim üyesini yurt dışına gönderecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2005 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında yeni öğretim yılında 53 öğrenci ile 34 öğretim üyesini Avrupa'daki çeşitli üniversitelere eğitim ve ders vermek amacıyla gönderecek.

İlk olarak 2004 - 2005 öğretim yılı Bahar döneminde 34 öğrenci ve 18 öğretim üyesini yurt dışına gönderen SDÜ, yeni dönemde bu sayıyı artırdı. Erasmus Programı kapsamında yurt dışına gidecek öğrenci ve öğretim üyelerini bilgilendirmek amacıyla SDÜ Kültür Merkezi'nde bugün düzenlenen oryantasyon programına, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Karaca, Rektör Danışmanı ve Üniversite Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Göktepe ve Dış İlişkiler Sorumlusu Cengiz Eryılmaz katıldı. Toplantıya katılan öğrenci ve öğretim üyeleri, gidecekleri ülkeye ait sosyal ve kültürel değerler konusunda bilgilendirildi.

Rektör Danışmanı ve Üniversite Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Göktepe, öğrencilerin yurt dışında geçirecekleri süre içerisinde hem yabancı bir üniversitede eğitim almanın avantajlarından yararlanacağını hem de yabancı dil seviyelerini geliştirip, küresel dünya şartlarında daha donanımlı hale geleceklerini söyledi.

Göktepe, "Üniversitemizin böyle bir proje içerisinde aktif olarak yer alması, hem prestij hem de ülkemizin olduğu kadar kurumun ve mezunlarının tanıtımı açısından da önem taşımaktadır. Öte yandan 2004 - 2005 Eğitim Öğretim yılı Bahar döneminde eğitimlerinin 1 yarıyıllık dönemini üniversitemizde yapmak amacıyla biri Polonya'dan diğeri Danimarka Kopenak Üniversitesi'nden 2 öğrenci gelmiştir. AB üniversitelerinden Süleyman Demirel Üniversitesi'ni tercih eden öğrenci sayısı giderek artmaktadır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber