Polis amcaları, 80 öğrenciye Çanakkale'yi gezdirecek

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen "Dezavantajlı Gruplarla Sosyal Bütünleşme" projesi kapsamında, 80 ilköğretim öğrencisine Çanakkale'yi gezdiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocukların 3 günlük Çanakkale ziyaretleri dolayısıyla polisevi önünde düzenlenen uğurlama programına, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ömer Us da katıldı. Us, aileleriyle birlikte polisevine gelen öğrencilere, gezi boyunca Çanakkale'deki tarihi mekanları iyi tanımalarını önerdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Tayyip Karahan da proje kapsamında kentte sosyal yardım alanlara, yaşlılara, engellilere, mahkumların ailelerine ve tek ebeveynli çocuklara ilişkin etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Projenin bir ayağı olarak dezavantajlı ailelere İnönü Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü gönüllü öğrencileriyle çalışmalar yaptıklarını anlatan Karahan, böylece ailelerin ve çocukların kendilerini yalnız ve çaresiz hissetmelerinin önüne geçmeye çalıştıklarını belirtti. Şimdi de proje kapsamında kentteki dezavantajlı 80 çocuk için Çanakkale gezisi düzenlediklerini ifade eden Karahan, amaçlarının çocukların tarih bilincini artırmak ve beraberlik duygularını geliştirmek olduğunu kaydetti.

Aralarında Vanlı depremzedelerin de bulunduğu çocuklar, geziye katıldıkları için heyecanlı olduklarını, bu ülke için şehit olan askerlerin şehitliklerinin bulunduğu yeri görmek istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından çocuklar, aileleriyle vedalaşıp otobüslerle Çanakkale'ye doğru yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber