BUMKO, Açıktan ve Naklen Atama Sayıları hakkında Genel Yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Temmuz 2005 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MALİYE BAKANLIĞI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü

SAYI : B.07.0.BMK.0.20- 28.05.2005* 12541

KONU: Açıktan ve Naklen Atama Sayıları

Bilindiği üzere, 5277 sayılı 2005 Mali Yılı Bütçe Kanununun 25 inci maddesinin (a) bendinde, genel bütçeye dahil daireler ile katma bütçeli idarelerin boş memur kadrolarına yapacakları açıktan atama sayıları ile konsolide bütçe dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları memur nakilleri toplamının (48.000) adedi geçemeyeceği ve söz konusu toplam sayının kurum ve kuruluşlar itibariyle dağılımı ve gerekli görülmesi halinde bu toplam sayının belirli bir oranda tutulması ve kullanımı ile diğer hususların Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan ile Maliye Bakanının müşterek önerisi üzerine Başbakan tarafından belirleneceği hükme bağlanmıştır. Bu hüküm uyarınca, Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan ile Maliye Bakanınca hazırlanan müşterek öneri ?Makamlarının 05.02.2005 tarihli Olurları? ile uygun bulunmuştur.

Söz konusu Olur eki listede, Kurumunuz/Kuruluşunuz adına açıktan ve/veya konsolide bütçe dışından naklen yapabileceğiniz atama sayısı belirlenerek, tarafınıza bir yazı ile bildirilmiştir. Bakanlığımız, bütçe kanununun konsolide bütçeye ?açıktan ve/veya konsolide bütçe dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından naklen atanacak memur sayısı (48.000) adedi geçemez? hükmü ile bütçede yer alan ödeneklerin kullanımını önceden planlayabilmek için, açıktan ve naklen yaptığınız atama sayılarının, Bakanlığımıza üçer aylık (nisan, temmuz, ekim ve ocak aylarının 15 ine kadar) sürelerin sonunda, yazı eki 2005 yılına ilişkin tablonun, açıklamalardan faydalanılarak doldurulup, gönderilmesini gerekli görmektedir.

Ayrıca, geçen yıl aynı amaçla hazırlanarak Kurumunuza/Kuruluşunuza gönderilen Genel Yazı eki tablonun, bazı kavramların anlaşılamamış olması nedeniyle, Bakanlığımıza eksik veya yersiz bilgiler gönderildiği gözlenmiştir. Gönderilen bilgilerden istenilen sonuç elde edilememiştir. 2004 yılında açıktan ve/veya konsolide bütçe dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından konsolide bütçeye naklen atanan memur sayısının, istatistiki verilerin güvenirliğini sağlamak için tekrar değerlendirilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu itibarla, kurumunuzun/kuruluşunuzun Genel Yazımız eki 2004 yılına ilişkin tabloyu, açıklamalardan faydalanarak tekrar doldurup temmuz ayının ilk yarısına kadar Bakanlığımıza göndermesi gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini arz/rica ederim.

EKLER:

1- 2004 yılına ilişkin bir sayılı tablo (1 adet?1 sayfa)

2- 2005 yılına ilişkin iki sayılı tablo (1 adet?1 sayfa)

3- Tabloların doldurulmasına ilişkin açıklama (1 adet?2 sayfa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber