Canik'te 4+4+4 eğitim sisteminde din eğitiminin yeri tartışıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, Samsun Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi (SASEM-DER) ile Canik Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen çalıştayda, 4+4+4 eğitim sisteminde din eğitiminin yeri tartışıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Canik Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve katılımın oldukça yüksek olduğu çalıştayda akademisyenler, öğretmenler, eğitimle ilgilenen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, eğitim kurumlarının yöneticileri gibi farklı kesimlerden temsilciler konu ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve SASEM-DER Başkanı Eğitimci-yazar Mustafa Genç'in de katıldığı çalıştayda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, 'Yeni Yasal Düzenlemeler ve Türkiye'de Yüksek Din Öğretiminin Geleceği Üzerine Düşünceler' konusunda bilgiler sundu. Sakarya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Recep Kaymakcan da 'Yeni Eğitim Sisteminin Felsefesi ve Getirdikleri' konusunu ele aldı.

19 Mayıs Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Köylü, 'Avrupa Birliği Ülkelerinde Din Eğitimi Politikası', Yrd. Doç. Dr. İbrahim Turan ise 'Yeni Eğitim Yasası'nda Din Eğitimi Tartışmaları: İmkan ve Sınırlılıklar' konularında sunum yaptı. Katılımcıların müzakereleriyle gerçekleşen çalıştayda önemli tespitler yapılarak kararlar alındı. Çalıştayda, alınan kararların başında yüksek din öğretimi ile din eğitimi derslerinin içerikleri, veriliş biçimleri ve din eğitiminin başlama yaşı kararları alındı.

SASEM-DER Başkanı eğitimci-yazar Mustafa Genç, en yakın bir zamanda çalıştayın sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaşacaklarını ve gerekli yerlere ulaştıracaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber